Zo vind je jullie professionele trouwfotograaf

Je bent op zoek naar de beste trouwfotograaf / bruidsfotograaf. Dat betekent dus dat jullie volop bezig zijn met de voorbereiding op het trouwen. Het vinden van de beste bruidsfotograaf staat altijd hoog op de to-do list van de bruidsparen, waardoor je al wel iets meer kans hebt dat jullie namen straks in de agenda van die ene trouwfotograaf komt te staan... op jullie trouwdatum uiteraard!

d-eYephotography5_bruidsreportagesFoto: d-eYe photography

Zo vind je die ene professionele trouwfotograaf

Maar hoe vind je nu die ene bruidsfotograaf tussen die honderden vakmensen die je in Google tegemoet komen als je intikt: "Ik zoek een professionele trouwfotograaf". Want het gaat niet alleen om de mooiste trouwfoto's. Er is ook nog iets dat "budget" heet. En wat dacht je van beschikbaarheid? En een bruidsfotograaf is natuurlijk ook de hele trouwdag in jullie nabijheid. Allemaal dingen die wel goed meten aanvullen en passen in jullie plaatje. Wij hebben een aantal van die punten voor je op een rij gezet onder het motto: zo vind je jullie professionele trouwfotograaf!

Jozien_Photography_bruidsreportageFoto: Jozien Photography

Informeer naar de ervaring met fotografen

Vraag eerst bij jouw vrienden, familie en collega's die recent zijn getrouwd naar hun ervaring met de bruidsfotograaf. Maak hier maar een lijstje van aan met enkele aantekeningen en kijk daarna op het internet of jullie online ook een goed gevoel krijgen bij die fotografen. Op die manier hebben jullie straks die trouwfoto's in jullie eigen stijl. Noteer de namen van de kanshebbers in je mobiel of pc.

2659-1840121526Foto: VanZijp Fotografie

Zet Google aan het werk

En als je dan toch op je mobiel of pc online ben, zet dan Google ook even aan het werk om een bruidsfotograaf te vinden die in jullie plaatje past. Bezoek de websites van de fotografen en probeer aan te voelen of jullie wensen een match hebben met het werk van een bepaalde fotograaf. Kijk dan ook even of de fotografen online richtprijzen hebben genoemd voor een trouwreportage. En dan is het weer een kwestie van bijschrijven op je lijstje.  Bekijk hun websites, portfolio's en recensies van eerdere bruidsreportages. Dit geeft je een idee van de stijl en kwaliteit van het werk van de fotograaf.

StudioFramed_trouwfotograafFoto: Studio Framed

Check de social media

Op de sociale media krijg je niet alleen een goed beeld van de het werk van de fotograaf maar ook wel een beetje van de fotograaf zelf. Vaak worden er teksten bij geschreven over de ervaring van de fotograaf op de trouwerij waar zij/hij de gelukkige was om de trouwfoto's te maken. Als je daar ook al een goed gevoel bij hebt dan kan ook die fotograaf bij jullie kanshebbers. Zo krijg je straks de trouwfoto's in jullie eigen stijl.

RSDesigns_trouwfilmFoto: RSDesigns

Schrappen van je lijstje

Als jouw lijstje nu toch een redelijk aantal trouwfotografen uit Gelderland e.o. telt dan is het wijs om er een aantal te schrappen. Dat kan op basis van de prijs voor de trouwreportage ten opzichte van jullie gevoel. Maar als jullie favoriet toch wel een stukje boven het budget uitsteekt, dan kun je er ook nog voor kiezen om iets te minderen op andere onderdelen voor de trouwdag.  Maar als je meerdere kanshebbers hebt dan zou je die met dat net niet gevoel alsnog kunnen deleten.

jorik_algra_bruidsreportageFoto: Jorik Algra Fotografie

Afstand geen probleem

Laat je niet leiden door de afstand van de woonplaats van de fotograaf tot de trouwlocatie. Want vaak houden de landelijke trouwfotografen hier wel rekening mee. In dat geval kun je beter eerst een richtprijs opvragen zodat je weet of het een ja of nee wordt. Wellicht zijn de reiskosten hierin meegenomen of ze worden wel apart genoemd. Professionele bruidsfotografen komen niet met met (negatieve) verrassingen achteraf.

d-eYephotography7_trouwfotoFoto: d-eYe photography

Neem contact op met jullie favoriet(en)

Nu je 1 of enkele favorieten hebt geselecteerd kun je contact opnemen met de fotografen om een afspraak te maken. Dat kan bij jullie thuis of bij de fotograaf, maar natuurlijk ook online met een videochat e.d. Als je op basis van dit contact een keuze wilt maken let dan wel goed naar je gevoel dat je bij de fotograaf krijgt. 

Jozien_Photography_trouwreportageFoto: Jozien Photography

Voorbeelden, extra kosten e.d.

Als je online nog niet veel trouwfoto's en bruidsreportages hebt gezien, vraag dan nog wel om meer voorbeelden én naar de mogelijkheden binnen jullie wensen voor de trouwfoto's. Vraag wel naar alle bijkomende kosten zoals de reiskosten, ontwikkelingskosten, een trouwalbum en ook naar de kosten voor het geval dat de trouwfotograaf op jullie verzoek een uurtje langer moet blijven.

Als je dit lijstje hebt afgewerkt kun je volgens ons prima de trouwfotograaf kiezen die het beste past bij de stijl van de trouwdag, jullie budget en vooral ook bij jullie gevoel!

Wij wensen je veel succes en een goed gevoel bij de zoektocht naar jullie eigen trouwfotograaf!
 


Moet je het trouwvervoer nog regelen? Kijk dan hier naar het mooiste trouwvervoer in Gelderland  >>


 

Leuke adresjes

VanZijp Fotografie

VanZijp Fotografie

trouwfoto's geheel naar jullie wens
Studio Framed

Studio Framed

veelzijdige bruidsfotograaf
d-eYe photography

d-eYe photography

capture all the beautiful moments
Jorik Algra Fotografie

Jorik Algra Fotografie

romantische, pure en ongedwongen trouwfoto's
Jozien Photography

Jozien Photography

Let’s make some memories!
Fotozoet

Fotozoet

elk moment liefdevol vastgelegd

Ook interessant

Trouwfoto's in jullie eigen stijl

Trouwfoto's in jullie eigen stijl

Tips en trends voor de bruidsfotografie

Tips en trends voor de bruidsfotografie

Etiquette-trouwen

Etiquette-trouwen

Veel gestelde vragen over Zo vind je jullie professionele trouwfotograaf

Om een professionele trouwfotograaf te vinden kun je het beste online zoeken. Dat kan op provincie. Dan tik je "professionele trouwfotograaf in Gelderland" in. Dat kan natuurlijk zo met iedere provincie. Je kunt ook informeren bij mensen waarvan je weet dat die pas getrouwd zijn en ook een trouwfotograaf op de bruiloft hebben ingehuurd.

8 uren is eigenlijk wel het minste. De mooiste foto's worden al bij het aankleden thuis gemaakt. En het einde voor de trouwfotograaf kan zijn als het diner is begonnen. Dat is bijvoorbeeld van 10.00 uur tot 18.00 uur. Wil je van meer onderdelen trouwfoto's? Dan kun je die uren er bij optellen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media