Inspiratie voor een bohemian bruiloft kapsel

Een bohemian wedding is helemaal hot! Logisch, want bohemian trouwen staat ver af van de bruiloft die tot strak in de puntjes is uitgewerkt en bohemian staat juist voor een ongedwongen, vrije en warme sfeer. Maar wat houdt bohemian nou eigenlijk in voor als je gaat trouwen? Bohemian staat voor vrijheid, creativiteit en minimalisme.

Bohemian wedding

De naam Bohemian is in de negentiende eeuw door de Fransen de wereld ingeroepen. Hou je wat meer van het losse, ben je gek op de natuur en hoeft van jou alles niet zo strak als je gaat trouwen? Dan is een bohemian wedding helemaal wat voor jou! Bij een bohemian wedding horen mooie losse kapsels waar je vaak verschillende soorten vlechtwerken in terug ziet. Daarnaast vind je ook vaak aspecten uit de natuur terug in het haar, denk hierbij bijvoorbeeld aan bloemen. Heb jij inspiratie nodig? Dan hebben wij wat toffe ideeën voor je op een rijtje gezet.

Kapsel - ingedraaid met bloemen

Bohemian kapsels voor je bruiloft

Er zijn veel verschillende soorten kapsel voor een bohemian bruiloft. Je kan heel wat creatiefs maken in het haar, of je nou lang of kort haar hebt. Eerst sommen we op welke haarproducten je eventueel nodig hebt om deze mooie kapsels te creëren.

Haar musthaves:

 • Krultang, tenzij je krullen hebt ­čśë.
 • Heatprotector, voor bij het krullen van het haar.
 • Elastiekjes
 • Kleine elastiekjes, voor alle kleine vlechtjes in het kapsel.
 • Schuifjes, om gedeeltes goed vast te zetten.
 • Haarschuim, zorgt voor extra versteviging.
 • Haarlak, zorgt voor extra versteviging.
 • Droogshampoo, maakt het haar wat stugger zodat het kapsel beter blijft zitten.
 • Bloemen, maakt de bohemian look helemaal af.
 • Haaraccessoires, bekijk wat je zelf mooi vindt om toe te voegen aan jouw kapsel.
 • Wax, met een wax zorg je ervoor dat je gemakkelijker je plukjes kan temmen. 

Bohemian kapsel kort

Slag of krullen?

Heb je slag of krullen in het bruidskapsel? Dan is deze look misschien wat voor jou. Een bohemian kapsel mag gewoon lekker nonchalant en natuurlijk zijn. Prachtige subtiele bloempjes erbij in en voilà, ready to rock your wedding...

Een kort kapsel?

Heb jij wat korter haar? Laat dan voor het bruidskapsel een losse krul in het haar maken voor een mooie warme look. Maak een normale vlecht aan de zijkant in het haar en zet vast met schuifjes. Voeg vervolgens jouw favoriete bohemian haaraccessoire toe. Simpel te realiseren maar zo charmant en feestelijk!
 

Kapsel- Grove vlecht

Een uniek trouwkapsel

Dit prachtige trouwkapsel lijkt op één grote vlecht, maar het is geen vlecht. Het zijn verschillende plukken haar die zijn ingedraaid of getwist en vervolgens weer in en om elkaar heen zijn gebonden. Laten we eerlijk zijn, zoiets is gewoon lastig om bij jezelf te maken. Dit is nu zo'n typische Nederlandse trend in bruidskapsels. Jouw favoriete kapster kan je hier zeker bij helpen!

Vlechten en twisten

De techniek van deze stijl is vooral vlechten en twisten. Hoe prachtig is deze bruidslook? Maak vervolgens met een krultang mooie losse krullen in het haar. 

 

Kapsel - draai + normale vlecht

Combi met de bruidsmake-up

Voor jouw bruidskapsel ga je al even vóór de trouwdag naar jouw hairstylist om jouw haar in model te laten knippen. Het stylen van jouw haar op de trouwdag gebeurt op de trouwdag zelf. Maar dat zelfde gebeurt ook met de bruidsmake-up. Zorg dat beide beauty onderdelen op elkaar worden afgestemd. De hairstylist kunnen dit met elkaar afstemmen. De kans is groot dat zij al wel eerder hebben samengewerkt op de trouwdag van een bruid of bruidegom waardoor die planning wel vlotjes zal verlopen. Misschien wil jou partner, ouders, ceremoniemeester e.d. ook nog gestyled worden voor zowel het haar als de visagie. Stem dit vroegtijdig af met de stylisten.

Superleuk dat je bezig bent met je bruiloft, een bijzondere periode om naar toe te leven. Hopelijk heb je al weer iets meer inspiratie op kunnen doen. Geniet van deze bijzondere tijd.

Liefs! 

Leuke adresjes

Erica's Visagie

Erica's Visagie

bruidskapsel en make-up vanaf 150 euro
Lookslikereny Beauty Studio

Lookslikereny Beauty Studio

bruidskapsel en bruidsmake-up dat precies bij jou past
LOOKYOU

LOOKYOU

voor de perfecte bruidsmake-up op jouw grote dag

Ook interessant

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Etiquette-trouwen

Etiquette-trouwen

Dit waren vorig jaar de trouwjurken trends

Dit waren vorig jaar de trouwjurken trends

´╗┐
´╗┐

Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media