Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Je bruiloft plannen

De liefde van je leven is op zijn knieën gegaan en jij hebt natuurlijk volmondig "JA" gezegd! Nu kan de planning van jullie grote dag beginnen! Maar waar moet je beginnen en wanneer begin je eigenlijk met het plannen van de bruiloft? Welkom in het leven van een bride-to-be! Na het lezen van dit blog wordt de weddingplanning een eitje. 

Wanneer begin je met het plannen van je bruiloft?

Waarschijnlijk hebben jullie allemaal al ideeën over hoe jullie bruiloft er uit moet komen te zien. Deze plannen wil je natuurlijk graag realiseren en daar komt een heleboel planning bij kijken. Om stress te voorkomen is het handig om ongeveer een jaar van tevoren te beginnen met het plannen van je bruiloft. Zo heb je genoeg tijd om alles te regelen voor jullie mooiste dag. Begin met het vinden van de juiste trouwlocatie. Tussen april en september zijn de locaties al snel volgeboekt dus wees er op tijd bij. Ook moet je vroeg beginnen met de zoektocht naar jouw droomjurk, want de meeste trouwjurken hebben al gauw een levertijd van maar liefst een half jaar.

Trouwjurken passen

Wanneer moet de bruidegom op zoek naar zijn trouwpak?

Voor jou als bruidegom is het kopen van een uniek trouwpak waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen wanneer je gaat trouwen. Begin daarom op tijd met zoeken. Wij raden je aan om ongeveer drie tot vier maanden voor het huwelijk op zoek te gaan naar een uniek trouwpak. Zo kun je rustig de tijd nemen om een trouwpak uit te zoeken en kan er veel stress voorkomen worden. Een trouwkostuum laten maken? Neem dan een kijkje op Suitsatsea.nl. Suits at Sea is geen traditionele trouwpakken winkel, want zij vinden dat je als man meer service en beleving mag verwachten. Daarom hebben zij een penthouse omgebouwd tot moderne ManCave waar je als man lekker kunt relaxen en een koud biertje aan de bar kunt drinken. De ManCave is voorzien van toffe gadgets en zit op een verrassende locatie, met een prachtig uitzicht over het Veluwemeer. Wij weten in ieder geval zeker dat je je in een trouwpak van Suitsatsea geweldig zult voelen! Met jouw wensen en hun advies wordt de stof, style, pasvorm en kleuren van jouw unieke trouwpak op maat bepaald. Zo heb je dus echt een trouwpak wat bij je past en waar jij je lekker in voelt. 

Bepaal jullie budget voor het huwelijk

Met het budget valt en staat eigenlijk alles. Wanneer jullie een budget hebben vastgesteld, worden er meteen dingen duidelijk. Misschien kan die ene locatie aan het water nu toch niet doorgaan of kan die jurk van € 2.500,- juist wel doorgaan omdat je op andere dingen gaat bezuinigen. Maak een overzicht en ga na hoeveel jullie aan welk onderdeel willen besteden en gebruik dat als richtlijn. Ook handig om aan te geven wanneer je een factuur hebt ontvangen en of deze al betaald is binnen het gestelde termijn. Dan kun je dat maar weer wegstrepen. 

Planning maken huwelijk

Leg jullie trouwdatum vast

Bepaal allereerst op welke datum jullie willen gaan trouwen. En kijk ook of alle mensen die jullie erbij willen hebben dan beschikbaar zijn. Een trouwdatum kiezen kan soms ingewikkeld zijn, maar als de datum eenmaal vaststaat, dan kan het plannen echt beginnen! Denk ook vast na over de 4 manieren om je trouwambtenaar uit Gelderland te kiezen.

Gastenlijst samenstellen

Natuurlijk willen jullie elkaar het jawoord geven met al jullie dierbaren om jullie heen. Misschien wil je niet iedereen voor de hele dag uitnodigen... maar daarom is het handig om een gastenlijst samen te stellen voor de dag- en avondgasten. Hier houd je niet alleen rekening met wanneer je de grootte van de trouwlocatie kiest, maar het aantal gasten heeft veel invloed op jullie budget. Een bruiloftsgast kost al snel zo'n honderd euro per persoon.

Uitnodiging bruiloft

Op zoek naar de beste trouwbedrijven

Het praktische gedeelte is geregeld, dan is het nu tijd om de allerleukste trouwbedrijven te vinden! Zonder een locatie geen knallend feest, zonder de band of DJ geen sfeer. En boek vooral een fotograaf die de trouwfoto's maakt in jullie eigen stijl. Want je wil deze bijzondere dag toch opnieuw beleven? Net zoals de trouwlocaties al snel volgeboekt zijn voor het trouwseizoen, is dat bij alle andere trouwbedrijven natuurlijk ook zo. Daarom is het handig om de drie grootste onderdelen dan ook als eerste van je planning af te strepen. Maar maak geen overhaaste beslissingen, het zou zonde zijn wanneer je spijt krijgt van je keuze. 

Stel een draaiboek op

Een draaiboek is super handig! Het belangrijkste is dat je rekening houdt met de vijf w's: wie, wat, waar, waarom en wanneer? Aan het jawoord is als het goed is al een tijdstip gekoppeld, handig is dus dat je daar omheen gaat plannen. Vul eerst de grote lijnen in, voordat je aan de details begint. Met een draaiboek krijg je een goed beeld over hoe de bruiloft eruit gaat zien. Ook zeker handig voor jullie ceremoniemeester!

Moet je nog beginnen met de planning van je bruiloft? Dan wensen je we heel veel succes en geniet van alle voorbereidingen! 

Leuke adresjes

d-eYe photography

d-eYe photography

capture all the beautiful moments
TailormadeSuits

TailormadeSuits

trouwpakken voor een scherpe prijs!

Ook interessant

De dresscode bij een bruiloft

De dresscode bij een bruiloft

Trouwen in stijl de stoerste maatpakken van het moment

Trouwen in stijl de stoerste maatpakken van het moment
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media