Waarom lenen mensen geld?

Geld lenen voor bruiloft

Het lenen van geld kan verschillende redenen hebben. Mensen lenen geld als ze zelf bijvoorbeeld niet voldoende gespaard hebben om iets te kopen. Je kunt geld lenen voor grote aankopen zoals een huis of auto, maar steeds vaker lenen mensen geld voor de bruiloft. Een bruiloft met alles erop en eraan kost namelijk zo’n 15.000 euro. Een flink bedrag wat niet iedereen op de spaarrekening heeft staan. Er zijn heel wat manieren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor jullie droombruiloft. Je kunt geld lenen bij de bank, maar ook bij ouders en vrienden. In dit artikel vertellen we je alles over het lenen van geld en wat de voor- en nadelen zijn. 

Maak afspraken bij het lenen van geld

Het belangrijkste bij het lenen van geld is dat je meteen ook afspraken maakt wanneer je het terugbetaalt. Bij de bank moet er hoogstwaarschijnlijk rente worden betaald, bij je ouders en vrienden is de kans groot dat dit niet hoeft. Leen alleen geld als je het echt nodig hebt. Ook moet je er zeker van zijn dat je het geleende bedrag op redelijk korte termijn kunt terugbetalen. Met de bank heb je dan misschien geen emotionele band, maar ook zij willen het geleende bedrag terugzien in de termijnen die er zijn afgesproken. Je ouders en/of vrienden zullen vast wat makkelijker zijn, maar ook zij willen uiteindelijk hun geld terug. Het zou toch zonde zijn wanneer de band tussen hen en jullie stukloopt op het lenen van geld?

Afspraken maken over geld lenen

Hoe kun je je bruiloft financieren?

Of je je bruiloft nu groot of klein viert, het kost nou eenmaal geld. Hoe meer wensen je hebt, hoe hoger het bedrag zal uitvallen. Als het goed is trouw je maar één keer in je leven, daarom snappen wij heel goed dat je op bepaalde dingen niet wilt bezuinigen. Het moet een dag worden om nooit te vergeten. Een dag met een unieke locatie, een fantastische trouwjurk, een overheerlijke bruidstaart en ga zo maar door. Als je niet veel geld te besteden hebt, zal er niet aan alle wensen voldaan kunnen worden. Hieronder hebben wij een aantal manieren voor je op een rijtje gezet hoe je je bruiloft kunt financieren. 

Geld sparen voor je bruiloft

Het sparen van geld is de fijnste manier om aan geld te komen. Het geld is van jou en je hoeft er dus niemand voor terug te betalen. De rente is dan wel heel laag op dit moment, dus daar moet je het zeker niet van hebben. Maar zodra er wat geld over is, kun je dit opzij zetten voor jullie trouwdag. Denk aan vakantiegeld, de 13e maand of een teruggave van de belastingdienst. Allemaal extraatjes die je waarschijnlijk toch niet per direct nodig hebt en je dus opzij kunt zetten voor de grote dag. In het dagelijkse leven is het mogelijk om op bepaalde dingen te bezuinigen zodat je dat geld overhoudt voor het huwelijk. Bedenk van tevoren hoeveel geld je per onderdeel wilt uitgeven. Een lijst met een spaardoel geeft inzicht en duidelijkheid.  

Geld sparen bruiloft

Geld lenen voor je trouwdag

In het begin van dit artikel hebben we het al even gehad over het lenen van geld en waarom mensen eigenlijk geld lenen. Het lenen van geld lijkt een flinke stap, omdat je het uiteindelijk ook weer moet afbetalen. Een voordeel van het lenen van geld is dat je in ieder geval niet op de dingen hoeft te bezuinigen die je bruiloft zo speciaal maken. Het zorgt ervoor dat jullie extra geld hebben om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken. Daarnaast ben je niet meteen al je spaargeld kwijt en hou je dus een beetje over voor de huwelijksreis of andere dingen. Een nadeel van het lenen van geld is natuurlijk dat je het geleende bedrag uiteindelijk wel weer terugbetalen moet. Er kunnen onverwachte dingen op je pad komen zoals het verliezen van je baan omdat het bedrijf waarvoor je werkt failliet gaat. Dan is het heel lastig om de lening in de afgesproken termijnen terug te betalen. Mocht je geld willen lenen, bedenk dan van tevoren hoeveel geld je wilt lenen en of je dit dan bij een bank wilt doen of bij bekenden. Maak er duidelijke afspraken over zodat niemand voor verrassingen komt te staan. 

Wist je dat…

Wist je dat vroeger de ouders van de bruid de gehele bruiloft betaalden? Tegenwoordig wordt dat nauwelijks nog gedaan. Er zijn veel ouders die hun steentje willen bijdragen door bijvoorbeeld de trouwjurk te betalen. Ook zie je steeds vaker dat aanstaande bruidsparen de trouwreportage cadeau krijgen. Ga er niet automatisch vanuit, maar je zou het natuurlijk altijd met je (schoon)ouders kunnen overleggen als ze vragen wat jullie willen hebben voor de grote dag. Ook kun je je gasten om een gunst vragen. Op de trouwkaart wordt vaak de cadeautip vermeld. Zet er een envelopje bij en met het geld van je gasten zou je misschien nog een leuk huwelijksreisje kunnen boeken. Wij wensen jullie heel veel succes en wijsheid met de voorbereiding!

Leuke adresjes

Balloons

Balloons

het adres voor al uw ballondecoraties!
123 Trouwauto

123 Trouwauto

bij de dag van je dromen huur je het trouwvervoer van je dromen
Allround Bruiloft DJ

Allround Bruiloft DJ

het feest van jullie leven met onze ervaren DJ

Ook interessant

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media