Handige-tipsHandige Tips

Budget:

Bepaal eerst het budget voordat je begint aan de voorbereiding op de trouwdag en zeker ook voordat je iets gaat bespreken.
Want alles wat duur is, is tevens erg verleidelijk is om aan te schaffen of te bespreken. Met een strak budget weet je waar je naar op zoek kunt gaan. Informeer eventueel vooraf naar de gemiddelde prijzen. 

Planning:

Stel aan het begin van de huwelijksvoorbereiding een planning op van alle dingen die je moet regelen. Koppel hier ook een tijdsoverzicht aan, waardoor je precies weet wat je wanneer moet regelen. Zo behoud je een goed overzicht van "done en to do".
Het meeste werk hebben wij al voor je gedaan. Vertaal het even naar je eigen situatie. Dan krijg je een voorbereiding "op maat".

Trouwdatum

De trouwdatum is vaak afhankelijk van de beschikbaarheid van enkele belangrijke zaken. Willen jullie in een bepaalde trouwlocatie trouwen of  persé die éne bruiloftband op het huwelijksfeest of is je keuze vooraf al op een bepaalde feestlocatie gevallen, controleer hiervan dan eerst de beschikbaarheid, en leg pas daarna de definitieve trouwdatum vast.

Handige_tips

Stadhuis of andere trouwlocatie?

Als trouwlocatie kun je kiezen voor de alom bekende trouwzaal van het gemeentehuis of stadhuis. Maar trouwen voor de wet in Gelderland kan ook op diverse andere trouwlocaties. Een kasteel bijvoorbeeld, een partycentrum of een speciaal hiervoor ingestelde locatie. Er zijn locaties bij die dit in één pakket aanbieden inclusief de ambtenaar van de burgerlijke stand. Hiervoor zijn vaak mooie brochures op aanvraag beschikbaar. Kijk hiervoor in de categorie trouwlocaties. Je hebt dan direct al de garantie dat het goed is.

Controleer de locaties

Als de trouwdatum eenmaal is vastgesteld, controleer dan even of er op jullie trouwdag geen evenement, dorpsfeest, weekmarkt of andere festiviteiten zijn rond de trouwlocatie, kerk, bruiloftlocatie en de fotolocatie voor de fotoreportage. 
Hiermee voorkom je teleurstellingen op de trouwdag bij het parkeren, de rit van en naar de diverse feest- en trouwlocaties, de fotoreportage etc.

Controleer de route van en naar alle locaties

Controleer kort voor de huwelijksdag de route en omgeving van en naar de trouwlocatie, kerk, fotolocatie en feestlocatie,om ongewenste verassingen te voorkomen.

route_trouwlocatie_controleren

Eigen kamer voor het bruidspaar

Bij een receptie of dagbruiloft met diner en avondbruiloft op dezelfde locatie, moet je bij het bespreken van de feestlocatie controleren of er een ruimte beschikbaar is waar jullie je tussen het diner en de avondbruiloft even kunnen terugtrekken.
Het mooiste is dat je daarbij ook kunt beschikken over een eigen toilet en een wasbak met spiegel zodat jullie je tussendoor even lekker kunnen opfrissen voor de avondbruiloft. 

De openingsdans

Bespreek met de band of drive-in-show de openingsdans waarmee jullie het bruiloftfeest willen openen. Wil je dit doen op dat éne favoriete nummer waar jullie zulke speciale herinneringen aan hebben of ben jij of je partner niet zo'n dansvloertijger, en wil je juist dat de band of DJ er voor zorgt dat de dansvloer zo snel mogelijk vol staat, zodat je al na een paar passen kunt opgaan in de anonimiteit? Of moet men juist dat vervelende "Wisselen' achterwege laten?
Bespreek hetmet de muziek of het boekingskantoor.
Laat hen ook even weten over het publiek; aantal gasten, leeftijdsgroepen, jullie visie etc..

openingsdans

De trouwjurk

Bezoek samen met je vriendinnen, (schoon)moeder of je partner een bruidsbeurs. Hier zijn altijd modeshows te zien, vaak van meerde bruidsmodezaken. Zo zie je hoe de meest uiteenlopende modellen trouwjurken staan als ze gedragen worden.
Ook wordt er bruidskleding geshowd voor de mannen en zelfs voor de bruidskinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ideeën die je opdoet op een bruidsbeurs.
Op onze website staat in het hoofdmenu een agenda opgenomen van de bruidsbeurzen in Gelderland.

Trouwfotograaf bespreken

Neem tijdens de afspraak met de trouwfotograaf de ideeën en mogelijkheden door voor de officiële fotoreportage. Kies hierbij voor een externe fotolocatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de fotoreportage.
Denk er aan dat deze fotolocatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer.
Neem de hele trouwdag door met de fotograaf, en ook de verwerking van de foto's op DVD en voor in het trouwalbum.
Laat een prijsopgaaf maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt. Het nabestellen van extra's zoals bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. is nu eenmaal erg verleidelijk. 

Bruidfotograaf_trouwen

Videoreportage bespreken

Geef duidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alleszeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijdens de huwelijksvoltrekking, de bruidskinderen of een voordracht etc.
Bespreek de achtergrondmuziek die onder de trouwfilm  of dvd gemonteerd wordt. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en emotie naar terug zult kijken.

De bruidsbloemen en het bruidsboeket

Als je naar de leverancier van bruidswerk gaat, moet je denken aan de volgende zaken:

Het bruidsboeket
- De corsages
- Haarversiering
- Autoversiering
- Antennelintjes
- Bloemetje bij het gastenboek
Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een polsboeket of schouderboeket. 

De bruidskinderen

Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de bruidskinderen, om verveling op bepaalde momenten te voorkomen.

de_bruidskinderen_trouwdag

Trouwkleding voor de bruidegom

Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het trouwpak, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.

Het bruidskapsel of trouwkapsel

Draag je een trouwjurk met een kraag, dan kun je het beste je haar opsteken. Bij een trouwjurk met een blote hals is het juist mooi als er plukjes haar over je hals en langs je gezicht vallen.
Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.
Als je het haar los gaat dragen, dan is het belangrijk om het goed te verstevigen zodat het later op de dag niet gaat pieken.
Ook met kort haar zijn er veel leuke mogelijkheden om iets bijzonders met je haar te doen op je trouwdag. Vraag je bruidskapper naar de diverse mogelijkheden.
Een diadeem staat heel goed bij kort haar.

bruidskapsel
Trouwschoenen

Loop je trouwschoenen geruime tijd van te voren binnenshuis in. Draag ze regelmatig 's avonds even thuis tot je merkt dat ze soepeler worden. Draag ze telkens even iets langer, totdat je zeker weet dat je er op je trouwdag geen last van zult hebben.
Enkele dagen kan hiervoor al genoeg zijn, maar het kan ook zo maar zijn dat je verdeeld over enkele weken 's avonds op je trouwschoenen thuis over het tapijt of laminaat schuifelt.
En euh...heren, dit geldt ook voor jullie trouwschoenen!!!

De trouwringen

Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden. Hou hier rekening mee bij het uitzoeken van de trouwringen.
Er zijn trouwringen verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. En in combinaties hiervan. Op deze website Trouwen in Gelderland staat in de categorie Trouwringen een overzicht van aanbieders van trouwringen in Gelderland.

Leuke adresjes

Bastiaan Trouwoldtimers

Bastiaan Trouwoldtimers

een Citroen Traction Avant huren op je bruiloft
't Sfeerhuys

't Sfeerhuys

een ideale plek om de trouwdag van begin tot eind te beleven

Ook interessant

De dresscode bij een bruiloft

De dresscode bij een bruiloft

De Voorbereiding

De Voorbereiding
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media