Dit moet dan de onvergetelijke dag van je leven worden: dit zijn tips om dat ervan te maken!

Je trouwdag onvergetelijk maken

Trouwen doe je als het goed is maar één keer in je leven, dus een paar tips voor het plannen van jouw mooiste dag zijn dan vast welkom. Waarschijnlijk heb je al heel wat ideeën verzameld voor jouw bruiloft, maar zijn deze ideeën realistisch en haalbaar? In dit artikel hopen wij antwoord te kunnen geven op al jouw vragen en eventuele zorgen. 

Een bruiloft plannen, waar moet ik beginnen?

Het plannen van een bruiloft vergt tijd en energie. De meeste stellen nemen hier ongeveer een jaar de tijd voor. Maar het kan ook sneller hoor. Zelf heb ik alles binnen 7 maanden kunnen regelen. We wilden per sé die ene locatie, dus we hebben de datum daarop afgestemd. En de rest volgt daarna. Vind je die hele planning maar een blok aan je been en zie je er enorm tegenop? Geef dan de touwtjes uit handen en ga op zoek naar een weddingplanner. 

Trouwdag plannen

Het samenstellen van het budget

Een gemiddelde bruiloft kost tussen de € 15.000 en de € 17.000. Een bedrag wat niet iedereen op de bank heeft staan. Wij snappen dan ook heel goed dat je toch ergens moet gaan bezuinigen. Bedenk wat voor jullie het belangrijkste is. Die ene bijzondere trouwjurk? Het oldtimer VW-busje? Bezuinig niet op de dingen die jullie belangrijk vinden, maar doe dit waar jullie minder waarde aan hechten. 

Hoe vind ik de juiste trouwlocatie?

Tegenwoordig kan en mag je overal trouwen, dus dat maakt de keuze er niet bepaald makkelijker op. Willen jullie de hele dag op één locatie vieren (echt superhandig!) of maken jullie gebruik van meerdere locaties? Het kan een hele klus zijn om iedereen van de ene plek naar de andere plek te krijgen, maar gebruik maken van meerdere locaties is ook hartstikke leuk! 

Trouwlocatie kiezen

De gastenlijst: wie nodig je uit?

Een aantal personen zullen echt onderdeel uitmaken van jullie trouwdag. Denk aan de ceremoniemeester, bruidsmeisjes en de getuigen. Ze helpen jullie bij de voorbereiding en staan op de dag zelf voor jullie klaar. Maar met alleen deze personen ben je er natuurlijk nog niet. Er moet een gastenlijst opgesteld worden en dat is een hele klus. Vaak hebben trouwlocaties een maximale capaciteit, dus het kan zijn dat je moet gaan schrappen. Of je budget laat het niet toe. Maar hoe stel je een gastenlijst samen? Maak apart van elkaar een lijst met de personen die jullie er absoluut bij willen hebben. Ga vervolgens met drie kleuren markers je eigen en elkaars lijstje af, ja/nee/twijfel. Zo worden er al heel wat personen geschrapt. 

De trouwkaart, waar moet ik op letten?

Denk bij het kiezen van je trouwkaarten ook aan het thema wat je gekozen hebt voor het huwelijk. Andersom kan natuurlijk ook. Ook kun je de naamkaartjes, menukaartjes of save the date kaarten in deze stijl laten drukken. Zo krijgt je hele bruiloft dezelfde look & feel. Wanneer je voor een bepaald (kleuren)thema kiest, zul je merken dat het stylen van je bruiloft een stuk makkelijker wordt. 

Uitnodiging bruiloft

Trouwringen uitkiezen

De trouwring draag je voor de rest van je leven. Zonde om hier dan op te gaan bezuinigen. Bedenk van tevoren ook om welke vinger je de ring wilt dragen. De ene vinger is namelijk net wat dikker dan de andere. Wanneer je unieke trouwringen wilt, raden wij je aan om naar een edelsmid te gaan. Hij of zij kan iets speciaals voor jullie ontwerpen en dan weet je in ieder geval zeker dat niemand met dezelfde ringen loopt als jullie. 

Hoe creëer ik de perfecte bruidslook?

Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk prachtig uitzien. Je haar moet perfect zitten, de bruidsmake-up moet er tiptop uitzien en je wilt natuurlijk schitteren in die prachtige jurk. De bruidsjurk eindigt voor veel bruiden in de top 3 van het prioriteitenlijstje. Maar hoe kies je de perfecte bruidsjurk? Ga naar een bruidsmodewinkel en laat je adviseren welke jurk het beste past bij jouw figuur. Maak je bruidslook compleet met de juiste accessoires. Denk aan lingerie, schoenen, sieraden etc. Inspiratie opdoen? Bekijk de bruidsschoenen van weddings.nl.  

Wij hopen dat bovenstaande tips je zullen gaan helpen in je keuzes. Maak je geen zorgen wat anderen ervan vinden, het is jullie dag dus jullie bepalen. Heel veel succes met de voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten!

Leuke adresjes

Slot Doddendael

Slot Doddendael

alle dagen van de week trouwen op deze unieke trouwlocatie
Stralend Middelpunt

Stralend Middelpunt

wat jullie zelf moeten doen? Ja zeggen én intens genieten!

Ook interessant

Trouwen met een blauwe touch

Trouwen met een blauwe touch

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media