De pre-wedding shoot met jullie trouwfotograaf

De pre-wedding shoot is niet bij iedereen even bekend. Daarom laten we je hier zien wat die loveshoot precies inhoud. De pre-wedding shoot wordt ook wel de loveshoot of verlovingsshoot genoemd. Die verlovingsshoot vinden wij toch wel een beetje oubollig. Daarom hebben wij het in dit artikel over de pre-wedding shoot en de verlovingsshoot! Als jullie budget voor de trouwdag dit toelaat, dan adviseren wij om toch echt voor een pre-wedding shoot te kiezen. 

Alle afbeeldingen op deze pagina zijn gemaakt door Kyra’s focus fotografie

KDPfotografie_trouwfotograafWat is de pre-wedding shoot precies?

De pre weddingshoot heeft diverse doelen en is daarom zeker een aanrader om voor te kiezen. Het is eigenlijk een soort van voorbereiding op jullie trouwdag. Daarom is het is belangrijk dat je de pre weddingshoot laat maken door de trouwfotograaf die ook de trouwfoto's gaat maken op jullie trouwdag. Maar het wordt niet voor niets ook een love shoot genoemd. Op de fotoreportage zal jullie enthousiasme en liefde voor elkaar er zeker van afspatten!  Je kunt in de toekomst nog regelmatig terugbladeren en genieten van jullie liefde en enthousiasme die jullie uitstralen tijdens de voorbereiding op het trouwen. 

KDPfotografie_pre_wedding_shootWennen aan jullie trouwfotograaf 

De meest verstandige en nuttige reden van de pre weddingshoot is om meervoudig te wennen aan de trouwfotograaf, gefotografeerd worden tijdens spontane momenten, ongedwongen poseren voor de trouwreportage, etc. Zowel de fotograaf als jullie zelf kunnen vragen stellen en adviezen geven om straks een unieke fotoreportage voor de trouwdag te krijgen. Je kunt vooraf al nadenken over de mooiste locaties voor de love shoot. Vraag hierbij zeker ook advies aan de ervaren trouwfotograaf want die weten ondertussen wel waar de locatie voor de pre weddingshoot aan mag voldoen. Vraag in dit stadium ook al vast naar leuke tips en hippe trends in de bruidsfotografie. Mocht je op jullie trouwdag kiezen voor een thema, kleuren of dresscode dan kun je hier in de pré weddingshoot al rekening mee houden.

KDPfotografie_love_shoot

Save the date, trouwkaarten, bedankkaartjes...

Naast de laatste love shoot als ongetrouwd stel en het wennen aan de trouwfotograaf heeft de pre weddingshoot nog een belangrijke functie. Want op de uitnodigingen die jullie straks gaan verzenden kun je de foto's van de pre-wedding shoot prachtig gebruiken voor alle trouwkaarten, zoals de save the date kaarten, (eventueel) change the date kaarten, de trouwkaarten voor de uitnodiging voor jullie trouwdag, de huwelijksbedankjes en de bedankkaarjtes. Zo maak je op een persoonlijke manier de perfecte uitnodiging voor jullie bruiloft.

KDPfotografie_bruidsfotograafDe locatie voor de pre-wedding shoot

Bij de keuze voor de locatie van de pré-wedding shoot kun je kiezen voor een passende locatie als jullie een bepaald thema of een bepaalde stijl aan de trouwdag koppelen. Als je gaat trouwen op een landgoed, op het water, of kies je voor een kasteel als trouwlocatie in Gelderland dan zou je de pre-wedding shoot ook op die of een soortgelijke locatie kunnen doen. Natuurlijk is de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben ook een unieke locatie voor de pre-wedding shoot. Of je kiest gewoon voor jullie favoriete plekje in het bos, de trouwlocatie aan het strand, in een kerk of een culturele locatie. Ook de trouwfoto's zou je straks op de trouwdag op dezelfde locatie voor de trouwfoto's kunnen kiezen. En mocht je huisdieren hebben die een belangrijke rol voor jullie spelen dan zou je die ook in de pre-wedding shoot kunnen meenemen. 

Tot slot...

Wij hopen dat we jullie hiermee op weg hebben geholpen om een mooie en nuttige pre-wedding shoot te laten maken. Licht de bruidsfotograaf tijdig in over jullie ideeën en voorkeuren voor deze zgn. loveshoot! De fotograaf heeft vanuit haar of zijn ervaring uiteraard ook goede ideeën voor een geschikte locatie voor de pre-wedding shoot. Die zou je vooraf samen kunnen gaan bekijken.

Veel succes en plezier bij jullie pre-wedding shoot ofwel loveshoot en voor later een hele fijne trouwdag toegewenst!

Leuke adresjes

d-eYe photography

d-eYe photography

capture all the beautiful moments
Studio Framed

Studio Framed

veelzijdige bruidsfotograaf
Jozien Photography

Jozien Photography

Let’s make some memories!
Jorik Algra Fotografie

Jorik Algra Fotografie

romantische, pure en ongedwongen trouwfoto's
VanZijp Fotografie

VanZijp Fotografie

trouwfoto's geheel naar jullie wens

Ook interessant

Trouwfoto's in jullie eigen stijl

Trouwfoto's in jullie eigen stijl

Zo vind je jullie professionele trouwfotograaf

Zo vind je jullie professionele trouwfotograaf

Tips en trends voor de bruidsfotografie

Tips en trends voor de bruidsfotografie

Veel gestelde vragen over Pre-weddingshoot met jullie trouwfotograaf

Een pre-wedding shoot, ook wel loveshoot genoemd, is meervoudig belangrijk én mooi. Het is de laatste fotoreportage van jullie als ongetrouwd stel. Verder wen je alvast aan het "poseren" in overleg met jullie trouwfotograaf én je kunt de foto's van de pre-wedding shoot gebruiken voor de save the date kaarten, trouwkaarten e.d. De pre-wedding shoot is dan ook een echte aanrader.

De prijzen van een pre-weddingshoot variëren gemiddeld tussen € 250,- en € 400. De kosten van de pre-weddingshoot zijn afhankelijk van hoe lang de loveshoot duurt en of je kiest voor een basispakket, iets uitgebreider qua meerdere locaties, de tijdsduur, het aantal foto's en de nabewerking e.d.

De gemiddelde pre-weddingshoot duurt 1 tot 2 uren. Van jullie wordt verwacht dat je tijdig en goed voorbereid op de afgesproken locatie bent. Wil je de foto's voor de loveshoot op meerdere locaties laten schieten of je hebt nog andere wensen dan kan dat uiteraard iets meer tijd in beslag nemen.

Als locatie voor de pre-weddingshoot kun je zelf een locatie kiezen waar jullie een goed gevoel bij hebben. Ook kan de trouwfotograaf tips geven voor een mooie locatie voor deze loveshoot. Mocht de trouwfotograaf van een grote afstand moeten komen dan kun je ook naar haar/zijn regio gaan. Dat scheelt dan weer reiskosten voor de fotograaf.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media