Trouwen in de gemeente Brummen

Brummen_trouwen

Willen jullie trouwen in de gemeente Brummen? Bel dan eerst naar de gemeente via telefoonnummer 0575-568233 om een datum te reserveren. Wij hebben alvast alle informatie verzameld die je nodig hebt voor een huwelijk binnen de gemeente Brummen. 

Melding voorgenomen huwelijk

Wanneer je gaat trouwen, moet je hiervan eerst een melding doen. Dit regel je in de gemeente waar het huwelijk wordt gesloten. Vul daarvoor het formulier "Melding voorgenomen huwelijk" in. Dit formulier is te vinden op de website van de gemeente. Bezit je een nationaliteit van een land dat niet tot de Europese Unie behoort? Dan moet je een ander formulier invullen.

Vaste trouwlocaties

In de gemeente Brummen kun je kiezen uit 4 vaste trouwlocaties:

• Trouwzaal gemeentehuis
• Kasteel Engelenburg
• Het Huis te Eerbeek
• De Bronckhorst Hoeve

Willen jullie liever trouwen op een andere locatie in de gemeente Brummen? Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om een andere, eigen locatie, zoals tuin of een café, voor één dag als trouwlocatie aan te wijzen. De gemeente controleert dan onder andere of de locatie openbaar toegankelijk is en of de (brand)veiligheid in orde is. Bruidsparen die op een 'eigen' locatie willen trouwen, moeten dit in ieder geval op tijd aanvragen. 

Eenmalige trouwlocaties

Het is ook mogelijk om op een andere locatie in de gemeente Brummen te trouwen, bijvoorbeeld in een café of in een tuin. Dit zijn de voorwaarden waar de locatie aan moet voldoen:

• goede spreekplaats
• goede verlichting
• goed toegankelijk voor publiek
• toegankelijk voor minder validen
• goede akoestiek of voorzien van een geluidsinstallatie met microfoon
• voldoende plaats voor het publiek
• een tafel waaraan de handtekeningen gezet kunnen worden
• een omkleedruimte voor de trouwambtenaar

Daarnaast is het mogelijk dat het huwelijk in de openlucht voltrokken wordt. Voorwaarde is dat er aan de openlucht trouwlocatie altijd een gebouw gekoppeld is. Het aanwijzen van een eenmalige trouwlocatie moet in een overeenkomst vastgelegd worden en er zijn extra kosten aan verbonden. Bruidsparen die op een eigen locatie willen trouwen, moeten dit in ieder geval op tijd aanvragen. 

Trouwambtenaren

Jullie huwelijk wordt voltrokken doro een trouwambtenaar. Zij zijn speciaal in deze functie benoemd. In Brummen zijn meerdere trouwambtenaren. Jullie kunnen jullie voorkeur kenbaar maken voor een bepaalde trouwambtenaar. Maar de gemeente kan niet garanderen, dat deze trouwambtenaar ook daadwerkelijk jullie huwelijk sluit. De gemeente probeert wel zoveel mogelijk rekening te houden met jullie verzoek. De trouwambtenaar neemt contact met jullie op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek doorlopen jullie samen de praktische dingen van jullie ceremonie zoals het weggeven van de bruid, het al dan neit wissen van de ringen en het draaien van muziek. Ook kunnen jullie eventuele wensen kenbaar maken voor de inhoud van de toespraak. Wil je graag dat een familielid of bekende jullie toespreekt tijdens de ceremonie? Overleg dan met de trouwambtenaar wat de mogelijkheden zijn. Hebben jullie een bekende in je familie- of kennissenkring, die ook trouwambtenaar is en die werkt bij een andere gemeente? Hij of zij kan jullie huwelijk ook sluiten. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Trouwen zonder ceremonie kan op maandagochtend om 09.00 uur en om 09.30 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De voltrekking vindt plaats in de oude trouwzaal in het oude gedeelte van het gemeentehuis. Er is geen ceremonie. Dit houdt in:

• geen toespraak
• inclusief het bruidspaar niet meer dan 10 personen toegestaan
• geen muziek
• geen keuze mogelijk voor een trouwambtenaar
• voltrekking duurt vijf tot tien minuten
• honden mogen niet mee naar binnen. Geldt niet voor blindengeleidehonden

Meer informatie over trouwen in Brummen

Gemeentehuis Brummen
Engelenburglaan 31
6971 BV Brummen
Tel: 0575-568233
Website: www.brummen.nl
E-mail: gemeente@brummen.nl

Leuke adresjes


Juwelier Royals

Juwelier Royals

ervaar het gemak van onze trouwringenstudio
Jeanette de Vos-Michel

Jeanette de Vos-Michel

als trouwambtenaar laat ik jullie stralen...
Jorik Algra Fotografie

Jorik Algra Fotografie

romantische, pure en ongedwongen trouwfoto's

Ook interessant


Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

De perfecte bruiloft uitnodiging

De perfecte bruiloft uitnodiging
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media