Jouw eigen tuin als trouwlocatie

Als de weergoden jullie op de trouwdag goed gezind zijn, dan is het uiteraard prachtig  om gewoon lekker bij je eigen huis in de tuin te gaan trouwen. Dat kun je toch wel een unieke trouwlocatie in Gelderland noemen! Uiteraard moet je dan wel een tuin hebben die groot genoeg is om de gasten, de catering en de opstelling voor het trouwen kwijt te kunnen. Anders vraag je familie of vrienden of je hun tuin als trouwlocatie voor 1 dag mag gebruiken. In dit artikel praten we in ieder geval gewoon over "' trouwen in jouw eigen achtertuin".

Jouw-eigen-tuin-als-trouwlocatie

Wat moet je doen om te trouwen in je eigen tuin?

Jullie eigen achtertuin als trouwlocatie in Gelderland heeft natuurlijk een bijzonder en romantisch tintje én je kunt alles naar jullie eigen inzicht en smaak inrichten. Trouwen in jouw eigen trouwlocatie brengt uiteraard wel een aantal dingen met zich mee waar je rekening mee moet houden. We zetten hier even aan aantal zaken voor jullie op een rij.

Mag je wel trouwen in- of bij je eigen huis?

Trouwen op je eigen grond lijkt misschien wel eenvoudig, maar er komt veel bij kijken, want je mag niet zomaar overal trouwen. In de meeste gemeenten in Gelderland mag je wel trouwen op een zelf gekozen trouwlocatie, zolang deze maar voldoet aan de eisen die de gemeente daar aan stelt. Voordat je met de organisatie begint, informeer dan eerst even hoe het is geregeld met trouwen in jouw gemeente. de gemeente of dit mogelijk is en wat je er voor moet regelen. Wij kunnen je alvast vertellen dat een niet officiële trouwlocatie tot een trouwlocatie voor 1 dag moet worden benoemd. En daar zijn een aantal regels voor qua veiligheid, hygiëne, beperking van overlast e.d.

partyverhuur_trouwen_eigen_tuin

Slecht weer: tent of naar binnen?

Helaas zijn we zelfs in de zomer niet altijd verzekerd van mooi bruiloftsweer. Daarom is het verstandig om bij het buiten trouwen en feesten een partytent te huren of een overkapte optie te regelen, in ieder geval dus een partyverhuurbedrijf in Gelderland inschakelen. Je kunt verschillende tenten huren, eventueel gecombineerd met mooie decoratie voor de bruiloft. Met stijlvolle decoratie wordt de trouwdag ook nog eens extra sfeervol en is het dus eigenlijk helemaal niet zo erg als je moet schuilen voor de regen. Als je buiten wilt trouwen ben je nu eenmaal afhankelijk van de weersomstandigheden. Hou het weerbericht dus maar goed in de gaten.

De catering voor een bruiloft in de openlucht

De verzorging van de catering voor de trouwdag in Gelderland is een belangrijk onderdeel als jouw tuin de trouwlocatie is. Bij een enigszins krap budget kun je de catering natuurlijk zelf regelen Maar je kunt ook contact opnemen met een partyverhuurbedrijf on te zien wat de mogelijkheden zijn met jullie budget. De kans is groot dat jullie dat nog zal meevallen. Cateraars en partyverhuurders zijn vaak flexibel. 'Een prachtige BBQ kan bijvoorbeeld nog beter overkomen dan een 4 gangen diner. Zorg er in ieder geval voor dat je dicht bij jezelf blijft. De trouwdag én dus de trouwlocatie moet op jullie lijf geschreven zijn.

De_Kort_CateringFoto: De Kort Catering | Gespecialiseerd in catering op bruiloften

Trouwen in je eigen tuin

Wacht niet et lang met de voorbereiding op het trouwen in- of bij je eigen huis. De tuin moet helemaal klaar worden gemaakt voor jullie trouwerij. Je moet er ook aan denken dat er voldoende stroomvoorziening is voor het licht, alle apparatuur en de muziek. Denk er ook aan om mobiele toiletten in te huren. Zo loopt niet iedereen je huis op zoek naar het kleinste kamertje. Zeker te klein voor alle gasten!

De kosten voor het trouwen in je eigen tuin

Aangezien je zelf geen trouwlocatie hoeft in te huren, scheelt dat zeker in budget. Maar je moet wel van alles zelf regelen. En als je daar enthousiast mee aan de slag gaat, kunnen de kosten zomaar flink oplopen.  Denk bijvoorbeeld aan tenten, stoelen, tafels, servies, muziek, catering, toiletten, mooie decoratie, etc. Deze kosten kunnen zomaar hoger uitvallen als wanneer je gewoon een trouwlocatie en feestlocatie gaat boeken. Maar zo vind je wel de juiste trouwlocatie die past bij jullie smaak en budget!

tentenverhuur_bruiloften

Gemeentelijke kosten

De leges voor het trouwen in jouw gemeente, de kosten van een trouwambtenaar in Gelederland e.d. verschillen per gemeente. We hebben deze per gemeente voor je op een rij gezet in het onderdeel Trouwen in jouw gemeente >>.

 

Leuke adresjes

D’Olde Dreiput

D’Olde Dreiput

partycentrum & restaurant
Kasteel en park Rosendael

Kasteel en park Rosendael

trouwen in het kasteel of de kasteeltuin
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

romantische trouwlocatie in Gelderland
Catharinakapel

Catharinakapel

sfeervolle trouwlocatie, maar vooral stijlvol en romantisch!
't Sfeerhuys

't Sfeerhuys

dé plek voor een sfeervol huwelijksfeest
Museumboerderij Mariahoeve

Museumboerderij Mariahoeve

Bijzondere feest- en trouwlocatie
Kasteel Aldendriel

Kasteel Aldendriel

het perfecte decor voor jullie mooiste dag
Slot Doddendael

Slot Doddendael

alle dagen van de week trouwen op deze unieke trouwlocatie
Huis Scherpenzeel

Huis Scherpenzeel

exclusieve en intieme locatie voor bruiloften
Molen van Maurik

Molen van Maurik

trouwceremonie bij een molen
Grand Events

Grand Events

spectaculaire bruiloft-dj shows
De Peerdestal

De Peerdestal

restaurant & feestlocatie in Ellecom
Kasteel ter Horst

Kasteel ter Horst

dé perfecte trouwlocatie in Gelderland
Het Montferland

Het Montferland

een unieke trouwlocatie in Gelderland

Ook interessant

Voorbereidingstijd bij trouwen

Voorbereidingstijd bij trouwen

Melding van het huwelijk

Melding van het huwelijk

Zo vind je de juiste trouwlocatie

Zo vind je de juiste trouwlocatie

Versiering voor op tafel op jouw trouwdag

Versiering voor op tafel op jouw trouwdag

De kosten van een trouwambtenaar

De kosten van een trouwambtenaar

4 manieren om jullie trouwambtenaar te kiezen

4 manieren om jullie trouwambtenaar te kiezen

Veel gestelde vragen over Jouw eigen tuin als trouwlocatie

Trouwen in- of bij je eigen huis of tuin is wel mogelijk. Maar jouw locatie moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Die voorwaarden verschillen per gemeente maar zijn in de basis wel het zelfde. Vraag de voorwaarden aan bij de gemeente waarin jullie willen trouwen.

De regels voor het trouwen in jouw eigen tuin of huis e.d. verschillen per gemeente. Maar de basisregels zijn: geen geluidsoverlast, creëer geen gevaarlijke situaties, veroorzaak geen parkeeroverlast, zorg voor een kleedruimte voor de trouwambtenaar, etc.. Informeer voor alle regels bij jouw gemeente.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media