Voorbereidingstijd bij trouwen

Voorbereidingstijd-bij-trouwen

Jullie hebben trouwplannen…. Dat is een ding wat zeker is, anders zou je deze pagina over de voorbereidingstijd nu niet zo aandachtig aan het lezen zijn. Misschien is een van jullie beiden ook al op de knieën gegaan en de ander ten huwelijk gevraagd en heeft de ander volmondig JA gezegd!

De eerste stap is gezet, maar nu begint het echte werk pas: De voorbereiding op jullie trouwdag! Jullie zitten vast met allemaal vragen in je hoofd: "Hoe lang van te voren moet ik beginnen aan de voorbereiding van de mooiste dag van ons leven?" Wij hopen dat wij wat van jouw vragen kunen beantwoorden.
Melding-van-het-huwelijk

Wacht niet te lang

Eigenlijk is de voorbereiding het allerbelangrijkste deel naar de aanloop van je trouwdag, dus wacht niet te lang! Dit scheelt veel onrust en stress. En de voorbereiding op trouwen, moet ook een feestje zijn. Je kunt er namelijk wel van uit gaan dat je ongeveer 10 tot 12 maanden de tijd hebt voor de voorbereiding. Langer kan natuurlijkl ook als jullie nog geen trouwdatum hebben gekozen.

Trouwdatum versus trouwlocatie

Gemiddeld ligt de voorbereidingstijd dus op ongeveer 11 maanden. Maar neem zelf gewoon de tijd die jij denkt nodig te zijn of laat het afhankelijk zijn van jullie favoriete trouwdatum of periode.


Bij de start van de planning van de trouwdag zijn er 2 mogelijkheden om mee te beginnen. Je kunt als eerste de trouwdatum kiezen en vastleggen, maar als jullie een bepaalde trouwlocatie in gedachten hebben, kun je daar als beste eerst informeren of ze jullie favoriete datum nog vrij hebben in de agenda. Vraag dan naar de prijzen etc. het moet wel binnen jullie busget passen. Als dit allemaal kan, zet dan gelijk alles vast. Tip: Check altijd even of er op jullie favoriete datum geen evenment plaats vind dichtbij de trouwlocatie. 
Voorbereidingstijd-voor-het-huwelijk

De bruidskleding

Wat je ook best vroeg moet regelen is toch wel het uikiezen van een trouwjurk. Deze moet vaak nog besteld worden en daarna nog op maat gemaakt worden. Het is verstandig de trouwjurk tenminste 8 tot 10 maanden van te voren uit te kiezen. Het is ook verstandig om meerdere bruidsbeurzen te bezoeken om inspiratie op te doen. 

Alle andere onderdelen van de voorbereiding op het trouwen, zoals de bruidsfotograaf, trouwringen en trouwkaarten, vergen iets minder tijd, maar maak vooral wel gebruik van de tijd die je beschikbaar hebt. Want te vroeg is nooit te laat! ;-) 

De-VoorbereidingTot slot

Je weet nu in ieder geval dat je moet rekenen op een voorbereidingstijd van ongeveer 10 tot 12 maanden, maaaaar als je bijvoorbeeld op een vrijdag of zaterdag wilt trouwen, hou er dan toch rekening mee dat deze data's vaak al volgeboekt zijn en je dit dus beter meer dan een jaar van te voren kunt regelen. Daarna heb je dan lekker ruim de tijd om in alle rust verder te gaan met de organisatie van de trouwdag. Heel veel succes met de voorbereiding!!

Leuke adresjes

Le Michel Bruidsmode

Le Michel Bruidsmode

voor de mooiste dag van uw leven de perfecte bruidsjurk
De Peerdestal

De Peerdestal

trouwlocatie met 2 sfeervolle ruimtes

Ook interessant

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media