Trouwen in de gemeente Aalten

Aalten_trouwen

Trouwen is één van de mogelijkheden om je relatie officieel vast te leggen met je partner, dit kan ook met een geregistreerd partnerschap. 
Als jullie willen trouwen dan moet je daarvoor een melding doen bij de gemeente, bij voorkeur niet online. Dit omdat dan alle praktische zaken kunnen doorgenomen worden. Jullie moeten hiervoor wel een afspraak maken bij de gemeente.

Voorwaarden om te mogen trouwen

  • Jij en je partner moeten allebei 18 jaar of ouder.
  • Je mag natuurlijk niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
  • Je mag niet trouwen met je eigen familie, zoals je kind, zus, broer, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
  • Je mag niet gedwongen worden om te trouwen.
  • Als je onder curatele staat, dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter. 

Melding van het voorgenomen huwelijk

Je doet de melding van het voorgenomen huwelijk in de gemeente waar jullie willen gaan trouwen. Wonen jullie beide buiten Nederland en is in ieder geval één van jullie een Nederlander? Dan moeten jullie de melding bij de gemeente Den Haag doen. 
• De melding moet uiterlijk 14 dagen voordat je gaat trouwen worden gedaan.
• Je kunt niet eerder dan 1 jaar voor de trouwdatum de melding doen.
• Bij de melding geef 2, 3 of 4 personen op als getuigen, deze moeten wel volwassen zijn.

Trouwen_in_de_gemeente_aalten

Trouwlocatie kiezen

In de gemeente Aalten kun je trouwen in de trouwzaal van het gemeentehuis in Aalten en in de trouwzaal in het voormalig gemeentekantoor in Dinxperlo, Raadhuisstraat 8. Maar willen jullie op een bijzondere, zelfgekozen locatie trouwen? Dat kan in de gemeente Aalten!. Misschien in jullie favoriete restaurant etc. Het college van burgemeester en wethouders kan op jullie verzoek een locatie aanwijzen als trouwlocatie. Als je voor een bepaalde locatie hebt gekozen, dien je uiterlijk drie maanden van tevoren een schriftelijk verzoek in bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten, Postbus 119, 7129 AC Aalten. Het college beoordeelt of op de betreffende locatie getrouwd kan worden. En aan bepaalde eisen voldoet. Houd er wel rekening mee, dat hier extra kosten aan verbonden zijn. 

Trouwambtenaren in de gemeente Aalten

In de gemeente Aalten kun je zelf kiezen voor een trouwambtenaar. In overleg met de trouwambtenaar die jullie hebben gekozen gaan jullie alles doornemen en bepalen jullie samen hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Eigen BABS

Je kunt ook je eigen ambtenaar (BABS) uitkiezen. Deze persoon wordt dan voor één dag als ambtenaar benoemd. Deze te benoemen BABS moet dan wel in een andere gemeente werkzaam zijn in deze functie. Het verzoek hiervoor moet uiterlijk 3 maanden voor de trouwdatum zijn ingediend bij de gemeente Aalten. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden, deze actuele kosten staan vermeld op de website van de gemeente. Gratis trouwen kan ook in Aalten, deze kunnen alleen op maandag om 09.00 of om 09.30 uur plaatsvinden. Ook kent de gemeente een huwelijk zonder ceremonie, dit kan op maandag t/m donderdag tijdens kantooruren. Deze huwelijken worden voltrokken in een vergaderkamer van de locatie Aalten, Hofstraat 8. De voltrekking vindt uitsluitend plaats in de bijzijn van de getuigen en jullie eventuele kinderen. 

 

Meer informatie over trouwen in Aalten

Gemeentekantoor Aalten
Hofstraat 8
7121 DM Aalten
Tel: 0543-493333
Website: www.aalten.nl
E-mail: info@aalten.nl

Leuke adresjes


Party @ Home

Party @ Home

de specialist in ballondecoraties
Allround Bruiloft DJ

Allround Bruiloft DJ

het feest van jullie leven met onze ervaren DJ

Ook interessant


Polsboeketten

Polsboeketten

Cupcakes op je bruiloft zijn helemaal hip

Cupcakes op je bruiloft zijn helemaal hip

Veel gestelde vragen over Trouwen in Aalten

In het geheim trouwen is een privékwestie, dus daar bemoeit de gemeente zich niet mee. Getuigen zijn wel verplicht. Tenminste 2 getuigen. De gemeente Aalten kan ook 2 getuigen voor jullie beschikbaar stellen. De kosten daarvoor kun je aanvragen bij de gemeente.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media