Trouwen in de gemeente Aalten

Aalten_trouwen

Als je gaat trouwen in de gemeente Aalten (Gelderland) dan doe je dat in een moderne gemeente die op alle vlakken goed met hun tijd zijn meegegaan. Zo is de gemeente Aalten super actief op de social media met o.a. een account op Facebook en ook op Instagram.  Maar ook op het gebied van trouwen zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Op de website van de gemeente zijn alle onderdelen van de voorbereiding op de trouwdag en van de trouwlocaties e.d. duidelijk en uitgebreid omschreven. Alles wat je nodig bent bij de melding van het huwelijk, de kosten van het trouwen in Aalten en de mogelijkheden bij het kiezen van jullie trouwlocatie. Dus als jullie gaan trouwen in de gemeente Aalten dan zul je in voorbereiding op de trouwdag geen problemen tegenkomen.

Hoe ga je beginnen als je wilt trouwen in de gemeente Aalten

Allereerst moet je weten aan welke regels je moet voldoen en daarna moet je jullie trouwplannen melden bij de gemeente. Daarna kun je beginnen aan de leuke dingen van de voorbereiding op het trouwen in de gemeente Aalten. En dat begint met het zoeken en vinden van de trouwlocatie. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je absoluut in 1 specifieke trouwlocatie wilt trouwen en dat de trouwdatum daaraan ondergeschikt is. In dat geval ga je eerst die trouwlocatie bezichtigen en daarna op basis van de beschikbaarheid van die trouwlocatie de trouwdatum plannen.

trouwen_in_aalten_gelderland

Melding van het voorgenomen huwelijk

Als de trouwdatum dus bekend is dan bel je daarna naar de gemeente om jullie trouwplannen te melden. De melding van het huwelijk bij de gemeente Aalten moet dus telefonisch! De gemeente stuurt je dan per post de bevestiging. Daarbij zitten ook de meldingsformulieren. Die vul je thuis in. Je moet ook aangeven wie jullie getuigen zijn,  en dan maak je een afspraak bij de Gemeente Aalten om die formulieren met de melding van jullie voorgenomen huwelijk in te leveren. Neem bij deze afspraak jullie ID bewijzen mee.

Let op: Als je in de gemeente Aalten woont, maar in een andere gemeente gaat trouwen, dan moet je die aanmelding van jullie trouwplannen bij die gemeente doen!
Wonen jullie beide buiten Nederland en is in ieder geval één van jullie een Nederlander? Dan moeten jullie de melding bij de gemeente Den Haag doen. 
- De melding moet uiterlijk 14 dagen voordat je gaat trouwen worden gedaan en op z'n vroegst 1 jaar vooraf.
- Bij de melding geef je 2, 3 of 4 personen op als getuigen, deze moeten wel volwassen zijn.

  • Als 1 van jullie tweeën niet Nederland is dan moet hij of zij eerst de verklaring "verklaring van geen schijnhuwelijk" invullen en ondertekend afgeven. De IND controleert die verklaring om te zien dat het doel van dit huwelijk niet om het verkrijgen van een verblijfsvergunning gaat.
  • De melding moet uiterlijk 14 dagen voordat je gaat trouwen worden gedaan.
  • Bij de melding geef 2, 3 of 4 personen op als getuigen, deze moeten wel volwassen zijn.

Voorwaarden om te mogen trouwen

  • Jij en je partner moeten allebei 18 jaar of ouder.
  • Je mag natuurlijk niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
  • Je mag niet trouwen met je eigen familie, zoals je kind, zus, broer, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
  • Je mag niet gedwongen worden om te trouwen.
  • Als je onder curatele staat, dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter. 

 

Trouwen_in_de_gemeente_aalten

Trouwlocatie kiezen

In de gemeente Aalten kun je trouwen in de trouwzaal van het gemeentehuis in Aalten en in de trouwzaal in het voormalig gemeentekantoor in Dinxperlo, Raadhuisstraat 8. Maar willen jullie op een bijzondere, zelfgekozen locatie trouwen? Dat kan in de gemeente Aalten!. Misschien in jullie favoriete restaurant etc. Het college van burgemeester en wethouders kan op jullie verzoek een locatie aanwijzen als trouwlocatie. Als je voor een bepaalde locatie hebt gekozen, dien je uiterlijk drie maanden van tevoren een schriftelijk verzoek in bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten, Postbus 119, 7129 AC Aalten. Het college beoordeelt of op de betreffende locatie getrouwd kan worden. En aan bepaalde eisen voldoet. Houd er wel rekening mee, dat hier extra kosten aan verbonden zijn. 

Trouwambtenaren van de gemeente Aalten

Er zijn meerder mogelijkheden om voor een bepaalde trouwambtenaar te kiezen. In de gemeente Aalten kun je zelf kiezen voor 1 van de trouwambtenaren die in dienst zijn bij de gemeente. In overleg met de BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) die jullie dan hebben gekozen kun je de hele trouwceremonie doornemen en zo samen bepalen hoe de huwelijksvoltrekking zal worden ingedeeld en uitgevoerd.

Een zelfstandige trouwambtenaar

Je kunt ook een Zelfstandige Trouwambtenaar in Gelderland inhuren. Zo kies je dus altijd een trouwambtenaar in Gelderland die bij jullie past. Deze zelfstandige trouwambtenaren zijn in een andere gemeente al beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) en mogen daarom ook als zelfstandig trouwambtenaar in andere gemeenten huwelijken voltrekken. Het verzoek hiervoor moet uiterlijk 3 maanden voor de trouwdatum zijn ingediend bij de gemeente Aalten. 

trouwen_in_gelderland_aalten

Een BABS voor 1 dag

Een hele bijzondere optie voor de trouwambtenaar is de BABS voor 1 dag!  Want je mag ook een vriend of familielid e.d. als jullie trouwambtenaar aanstellen. Deze persoon is dan trouwambtenaar voor 1 dag en voor 1 trouwerij. Hiervoor gelden uiteraard wel een aantal voorwaarden.

In de pagina 4 manieren on jullie trouwambtenaar te kiezen lees je alles over deze optie en meer mogelijkheden om de trouwambtenaar te kiezen.

De kosten van het trouwen en gratis trouwen

Aan de voltrekking van het huwelijk zijn kosten verbonden. Omdat de kosten van het trouwen ook regelmatig  wijzigen verwijzen wij je voor de actuele tarieven naar de website van de gemeente Aalten. Gratis trouwen kan ook in Aalten, maar dan alleen op maandag om 09.00 of om 09.30 uur. Ook kent de gemeente een huwelijk zonder ceremonie, dit kan op maandag t/m donderdag tijdens kantooruren. Deze huwelijken worden voltrokken in een spreekkamer van het gemeentehuis. De voltrekking vindt uitsluitend plaats in de bijzijn van maximaal 8 personen waaronder de getuigen. 

Meer informatie over trouwen in Aalten

Gemeentekantoor Aalten
Hofstraat 8
7121 DM Aalten
Tel: 0543-493333
Website van de gemeente Aalten: www.aalten.nl
E-mail: gemeente@aalten.nl 

Leuke adresjes


Party @ Home

Party @ Home

de specialist in ballondecoraties
Allround Bruiloft DJ

Allround Bruiloft DJ

het feest van jullie leven met onze ervaren DJ

Ook interessant


Polsboeketten

Polsboeketten

Cupcakes op je bruiloft zijn helemaal hip

Cupcakes op je bruiloft zijn helemaal hip

Veel gestelde vragen over Trouwen in Aalten

In het geheim trouwen is een privékwestie, dus daar bemoeit de gemeente zich niet mee. Getuigen zijn wel verplicht. Tenminste 2 getuigen. De gemeente Aalten kan ook 2 getuigen voor jullie beschikbaar stellen. De kosten daarvoor kun je aanvragen bij de gemeente.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media