De kosten van een trouwambtenaar in Gelderland e.o.

Het kiezen van de trouwambtenaar in Gelderland die jullie huwelijk gaat voltrekken staat altijd vrij hoog op het lijstje van de voorbereiding op het trouwen. Als jullie zoektocht naar de trouwambtenaar is begonnen zul je al snel merken dat er diverse mogelijkheden zijn om uit te kiezen én dat aan iedere keuze ook een eigen prijskaartje hangt. Als jullie budget voor het trouwen heel groot is dan zal de keuze waarschijnlijk niet moeilijk zijn. Maar als alle onderdelen van de trouwdag wel precies binnen dat ene bedrag moeten passen, dan zou ik me toch maar eens gaan verdiepen in de info die wij je hier geven. 

trouwambtenaar_sacha_babsFoto: Trouwambtenaar Sacha Bucciarelli

De verschillende opties voor een trouwambtenaar

Er zijn in principe 4 categorieën met trouwambtenaren waaruit je kunt kiezen. En aan elke categorie van trouwambtenaren hangt een verschillend prijskaartje. Het kiezen van een trouwambtenaar hoeft dan ook niet moeilijker te zijn dan het kopen van een auto. Tweedehandsjes zijn bij deze vergelijking overigens niet van toepassing. Met die vergelijking wijzen we naar basis, exclusief, heel apart én bijzonder. Al hoeft bijzonder zeker niet jullie smaak te zijn. Lees dit artikel maar verder, dan heb je er straks een goed beeld bij.

magikjullietrouwen.nl_huwelijksvoltrekkingFoto: Trouwambtenaar Wijbrand van der Sande

Keuze 1: Trouwambtenaar in dienst van de gemeente

De eerste mogelijkheid om een trouwambtenaar te kiezen is een zgn. BABS die in dienst is van de gemeente waarin jullie gaan trouwen. Hierbij heb je altijd nog wel keuze uit verschillende Babsen. (Buitengewoon Trouwambtenaren van de Burgerlijke Stand). I.v.m. de beschikbaarheid op jullie trouwdag bestaat de kans dat de keuze enigszins beperkt is. Want je kunt bij de gemeente ook niet heel vroeg van te voren een BABS kiezen. 

De kosten van een trouwambtenaar van de gemeente

De gemeenten noemen niet 1 bedrag voor de kosten van de trouwambtenaar. De prijs die zij berekenen is voor de volledige trouwceremonie, dus inclusief trouwambtenaar. Ook verschillen die kosten ook nog eens per gemeente. Maar gemiddeld liggen die kosten tussen de € 375,- en € 450,- Een reëel gemiddelde is toch wel € 400,00 voor het trouwen inclusief de diensten van de trouwambtenaar.

Gratis trouwen bij de gemeente

Bij iedere gemeente is er ook nog de optie van het gratis trouwen. Dat is uiteraard inclusief de trouwambtenaar. Maar die kies je dan niet zelf. En dat hoeft ook niet want het gratis trouwen is een korte ceremonie, vaak in een spreekkamer van het gemeentehuis, waar de trouwambtenaar alleen kort doet wat volgens de regels verplicht is. Dus... Ja, een gratis trouwambtenaar hoort wel bij de opties van dit artikel, maar daar houdt het dan ook mee op.

Lizette_Welgraven_trouwambtenaar_gelderlandFoto: Trouwambtenaar Lizette Welgraven

Het prijskaartje van een zelfstandige trouwambtenaar

De zelfstandige trouwambtenaar heeft regelmatig contact met het aanstaande bruidspaar. In eerste instantie informatief, zodat zij een juiste keuze kunnen maken voor een trouwambtenaar die bij hun past. En als je eenmaal uitspreekt Ja ik wil deze trouwambtenaar dan begint het contact eigenlijk pas echt. De zelfstandige trouwambtenaar wil heel veel informatie van jullie beiden, ook m.b.t. jullie wensen voor de huwelijksvoltrekking en alles over jezelf, ouders/familie, etc. Zo kan de zelfstandige trouwambtenaar een unieke huwelijksvoltrekking op maat voor jullie voorbereiden en straks uitvoeren.

362297725_5988224474610312_5884074207454540610_nFoto: Trouwambtenaar Jeanette de Vos-Michel

Tijd is geld

En, zoals het spreekwoord luidt: tijd is geld, moet hier natuurlijk wel een redelijke vergoeding tegen overstaan m.b.t. de tijd, reiskosten, onkosten, etc. Dus daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Soms lijkt het een groot bedrag, maar met alle uren die de trouwambtenaar in de voorbereiding en uitvoering stopt, kun je zien dat het vak trouwambtenaar meer een roeping is dan alleen een vak. Voor het inhuren van een een zelfstandige trouwambtenaar in Gelderland moet je rekenen op een gemiddeld tarief tussen de € 750 en € 1000,-. Dit is dan voor de volledige voorbereiding, de aanstelling als trouwambtenaar voor 1 dag bij die gemeente én jullie huwelijksvoltrekking. Voor een trouwambtenaar die van ver buiten Gelderland moet komen moet je dus ook op de reiskosten rekenen.

Er zijn ook BN'ers die als trouwambtenaar hun diensten verlenen. Je zult begrijpen dat aan zo'n BN'er een iets hoger prijskaartje hangt.

jeroen_smits_trouwambtenaar_babs_voorburgFoto: Trouwambtenaar Jeroen Smits

De kosten van een vriend(in) of familielid als trouwambtenaar

Het is ook mogelijk dat een familielid, vriend of vriendin e.d. jullie trouwambtenaar wordt. Dit zorgt dan voor een zeer bijzonder moment op jullie trouwdag. Deze onervaren BABS voor 1 dag moet bij de gemeente een verklaring van goed gedrag kunnen tonen. Na de goedkeuring door de gemeente wordt jullie zeer bijzondere trouwambtenaar in spe door een rechter voor 1 dag beëdigd tot Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, om  jullie tot m+v, v+v of m+m te verbinden.

Als redactie van o.a. TrouweninGelderland.nl en TrouweninNederland.nl hopen dat we jullie met dit artikel over de kosten van de verschillende trouwambtenaren hebben geholpen bij het kiezen van jullie eigen BABS of trouwambtenaar in Nederland .
 


Ook heel interessant is ons artikel: Zo vind je de juiste trouwlocatie >>


 

Leuke adresjes

magikjullietrouwen.nl

magikjullietrouwen.nl

PERSOONLIJKE trouwambtenaar
Trouwambtenaar / BABS Monique

Trouwambtenaar / BABS Monique

Als het over de liefde gaat
Sacha Bucciarelli

Sacha Bucciarelli

trouwambtenaar met passie voor haar vak
Lizette Welgraven | Trouwambtenaar

Lizette Welgraven | Trouwambtenaar

passie, humor en oog voor detail
Jeanette de Vos-Michel

Jeanette de Vos-Michel

als trouwambtenaar laat ik jullie stralen...
Liefde voor de Liefde

Liefde voor de Liefde

Voor de liefde rij ik door heel Nederland
Trouwambtenaar Annemiek

Trouwambtenaar Annemiek

persoonlijke en frisse ceremonie
Babs Douwe Hoekstra

Babs Douwe Hoekstra

2023 trouwambtenaar in Married at first Sight!

Ook interessant

4 manieren om jullie trouwambtenaar te kiezen

4 manieren om jullie trouwambtenaar te kiezen

Zo vind je jullie professionele trouwfotograaf

Zo vind je jullie professionele trouwfotograaf

Welke trouwambtenaar past bij ons?

Welke trouwambtenaar past bij ons?

De geschiedenis van het trouwen

De geschiedenis van het trouwen

Zo vind je de juiste trouwlocatie

Zo vind je de juiste trouwlocatie

Tips en trends voor de bruidsfotografie

Tips en trends voor de bruidsfotografie

Pre-weddingshoot met jullie trouwfotograaf

Pre-weddingshoot met jullie trouwfotograaf
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media