Trouwen in de gemeente Apeldoorn

Apeldoorn_trouwen

Als jullie willen trouwen in de gemeente Apeldoorn, of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan moeten jullie deze plannen bij de gemeente melden. Bij de gemeente Apeldoorn kan dit ook online met DigiD. Dit kan een jaar voor jullie gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan gaan.

Voorwaarden om te mogen/kunnen trouwen

*Jullie moeten allebei 18 jaar of ouder zijn.
*Je mag niet al met iemand anders getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
*Als je onder curatele staat? Dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.
*Je mag niet met bepaalde familieleden trouwen. Het gaat om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen en broers en zussen. 

Voldoen jullie niet aan deze voorwaarden? Dan kan de minister van Justitie en Veiligheid toch nog toestemming geven om te trouwen. Bijvoorbeeld als de personen die willen trouwen broer en zus van elkaar zijn door adoptie. Dit wordt ook wel huwelijksdispensatie genoemd. 

Trouwlocaties in de gemeente Apeldoorn

In Apeldoorn zijn er verschillende mogelijkheden:

Je kunt trouwen in Het Raadhuis, Het stadhuis (alleen kosteloos en lager tarief) en andere aangewezen locaties in Apeldoorn (Let op! Hiervoor maak je meerdere kosten.)

Locaties in Apeldoorn die zijn aangewezen als trouwlocatie:

De Boschvijver
De Garage
De Heldringkerk
De Loenense Brug
Herberg 't Vossegat
Het Ei van Columbus
Het Stadscafé
Hotel & Kasteel Parc Spelderholt
Hotel Oranjeoord
Huisje James
Fletcher Hotel De Wipselberg
IVN het Woldhuis
Kapel Hoog Soeren
Kasteel ter Horst
Orpheus
Paleis 't Loo
Restaurant Foyer Riant
De Ruitersmolen Beekbergen
Sizzles at the Park
Soap
Van der Valk Hotel Apeldoorn - Landgoedlaan
Van der Valk hotel Apeldoorn - De Cantharel
Villa Sonnevanck
De Woeste Hoeve
STOOM
Huize Bloem

Als jullie locatie hier niet bij staat, dan kun je een verzoek indienen voor een eigen trouwlocatie.

Trouwen_in_de_gemeente_apeldoorn

Het raadhuis als trouwlocatie

De ligging van het Raadhuis is midden in het centrum en leidt tot een aantal beperkingen waarop de gemeente je hierbij attent wil maken.

*Dinsdag t/m vrijdag kun je de trouwauto op het Raadhuisplein voor het Oude Raadhuis parkeren. De aanrijroute naar het Oude Raadhuis is via de Stationsstraat, bij het Marktplein linksaf.
*Op maandag en zaterdag kun je niet met de trouwauto bij het Oude Raadhuis komen, want dan is hier een markt. Kijk ook altijd goed na of er een evenement plaatsvindt op het Marktplein
*Alle gasten kunnen betaald parkeren in één van de parkeergarages. Het dichtstbijzijnde parkeergarages Martplein en Koningshaven.
*Voor parkeren bij de buitenlocaties overleg je met de beheerder.

Aan de zijde van het Raadhuis is de ingang van de trouwzaal. Deze zaal is alleen bij bruiloften geopend. Aan de zijde van het Marktplein kunnen mensen die minder goed ter been zijn met de lift naar de trouwzaal toe. Geef dit van tevoren door aan de bode die bij de plechtigheid aanwezig is. 

Trouwambtenaren in de gemeente Apeldoorn

Je mag zelf een trouwambtenaar uitkiezen die jullie huwelijk voltrekt. De gemeente kan niet altijd garanderen dat zij aan jouw voorkeur kunnen voldoen. Daarom kun je het beste meerdere voorkeuren doorgeven. De trouwambtenaar neemt dan contact met jullie op om een afspraak te maken voor een gesprek (dit geldt niet voor gratis huwelijken). Zo krijgt de huwelijksvoltrekking een zo persoonlijk mogelijk karakter en kun je met de trouwambtenaar overleggen hoe de ceremonie eruit zal komen te zien. 

Kosten huwelijk

De kosten van het voltrekken van een huwelijk door een ambtenaar van de burgerlijke stand zijn helemaal afhankelijk van de dag, het tijdstip en de locatie. Deze actuele kosten kun je op de website van de gemeente Apeldoorn vinden.

Gratis trouwen

Op dinsdagochtend om 08.30 en 09.00 uur kun je gratis trouwen in het Raadhuis. De ceremonie is beperkt tot de formele huwelijksvoltrekking, er wordt geen toespraak gehouden. Het duurt ongeveer 10 minuten. 

Meer informatie over trouwen in Apeldoorn

Stadhuis Apeldoorn
Marktplein 1
7311 LG Apeldoorn
Tel: 14 055
Website: www.apeldoorn.nl
E-mail: gemeente@apeldoorn.nl

 

Trouwbedrijven gemeente Apeldoorn


Kasteel ter Horst

Kasteel ter Horst

Loenen
Juwelier Royals

Juwelier Royals

Apeldoorn
Grand Events

Grand Events

Apeldoorn
d-eYe photography

d-eYe photography

Loenen

Veel gestelde vragen over Trouwen in Apeldoorn

Helaas is trouwen op zondag in Apeldoorn niet toegestaan. Niet alle gemeenten staan het trouwen op zondag toe. Apeldoorn is dus zo'n gemeente die het trouwen op een zondag niet toe staat. Helaas... maar daar zal in de toekomst vast nog wel een verandering in komen!
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media