Trouwen in de gemeente Arnhem

Arnhem_trouwen

Willen jullie trouwen in Arnhem? Dan moet je dat samen persoonlijk bij de gemeente melden. Dit kan vanaf 1 jaar tot uiterlijk 4 weken van tevoren via een afspraak met een medewerker. 

Trouwen en een GelrePas

Als jullie allebei een geldige Gelrepas hebben en in Arnhem wonen? Dan kunnen jullie gratis trouwen in de Trouwkamer, de Trouwzaal van het Stadhuis of de Scheepenzaal. Dit kan op maandag t/m donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Trouwlocaties in de gemeente Arnhem

Je kunt uit verschillende trouwlocaties kiezen in Arnhem. De gemeente beschikt zelf over drie eigen locaties.

• Trouwzaal van het stadhuis. Dit is een prachtig monumentaal gebouw met veel architectonische bijzonderheden.
• Trouwkamer. Dit is een sfeervolle ruimte in het Stadhuis. Als jullie voor een eenvoudige ceremonie kiezen, met 4 getuigen en eventuele kinderen? Dan is de Trouwkamer een geschikte ruimte om te gaan trouwen.
• Scheepenzaal in het Maarten van Rossumhuis. Deze ruimte is gevestigd in het Maarten van Rossumhuis, dat in 1830 al in gebruik is genomen als Stadhuis

Vaste locaties in Arnhem

Naast de eigen trouwlocaties heeft de gemeente Arnhem een aantal geschikte locaties aangewezen als trouwlocatie. In deze locaties kun je op iedere dag van de week trouwen. Als jullie al een datum hebben om te gaan trouwen, dan moet je met desbetreffende locatie zelf contact opnemen. Als dat is gelukt, kun je met de gemeente een afspraak maken voor de ceremonie. 
De volgende vaste locatie zijn aangewezen als trouwlocatie:
• Nederlands openluchtmuseum
• Stadsvilla Sonsbeek
• Groot Warnsborn
• Wijnmuseum
• Brasserie de Boerderij
• De Palatijn
• Kookplaats

Trouwen_in_de_gemeente_arnhem

Trouwen op een locatie naar je eigen keuze

Mocht jullie locatie niet tussen bovenstaande locaties zitten, dan kunnen jullie ook kiezen voor een vrije locatie. Dat kan jullie favoriete café zijn, of misschien zelfs in je eigen huis. Als deze vrije locatie maar in Arnhem is. 
Als dat is allemaal gelukt is, kunnen jullie met de gemeente Arnhem een afspraak maken voor de ceremonie.
De locatie moet wel aan een aantal eisen voldoen. Hiervoor kun je een aanvraagformulier downloaden op de website van de gemeente en deze kun je dan inleveren bij jullie melding.

Trouwambtenaren

In de gemeente Arnhem kun je uit meerdere trouwambtenaren kiezen. Als jullie je keuze hebben gemaakt, dan kunnen jullie je voorkeur doorgeven. Jullie kunnen dan samen met de trouwambtenaar van jullie keuze afspraken maken hoe de ceremonie eruit zal komen te zien. TIP: kies altijd 2 trouwambtenaren uit, want het kan voorkomen dat er ééntje op jullie datum verhinderd is, of al een ceremonie gepland is. Op de website van de gemeente staan alle beschikbare trouwambtenaren, waar jullie uit kunnen kiezen.

Kosten van het huwelijk

Om een huwelijk te voltrekken zijn wel kosten aan een verbonden. Op dinsdag om 13.00 uur en 13.15 uur is het mogelijk om gratis te trouwen in de Trouwkamer. Hou er wel rekening mee dat er een wachtlijst van 6 maanden is. 

Meer informatie over trouwen in Arnhem

Stadhuis Arnhem
Koningstraat 38
6811 DG Arnhem
Tel: 0900 1809
Website: www.arnhem.nl
E-mail: gemeente@arnhem.nl

 

Trouwbedrijven gemeente Arnhem


TailormadeSuits

TailormadeSuits

Arnhem

Leuke adresjes


Jorik Algra Fotografie

Jorik Algra Fotografie

romantische, pure en ongedwongen trouwfoto's

Ook interessant


Versiering voor op tafel op jouw trouwdag

Versiering voor op tafel op jouw trouwdag

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media