Trouwen in de gemeente Bronckhorst

Bronckhorst_trouwen

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Bronckhorst is een prachtige gemeente voor jouw mooiste dag. Mooi, veelzijdig, historisch, groen en kleurrijk, dit zijn allemaal woorden die opgaan voor de locaties die de gemeente bruidsparen biedt. 

Als je wilt trouwen in de gemeente Bronckhorst:

• Heb je de keuze uit meerdere trouwlocaties, elk met hun eigen charme. Bespreek eerst daar een datum en tijd. Ook is het mogleijk om op een zelfgekozen locatie te trouwen, neem in dit geval eerst contact op met de gemeente over de voorwaarden.
• Heb je de keuze uit meerdere trouwambtenaren, zij verzorgen de ceremonie op een persoonlijke en creatieve manier, afgestemd op jouw wensen.
• Moeten jullie allebei een medling van het voorgenomen huwelijk indienen. De meldingsformulieren die je daarvoor kunt gebruiken stuurt de gemeente je graag, zo ver mogelijk voor-ingevuld toe. Hiervoor hoeft maar één van jullie het "verzoek toezending van het formulier (met DigiD)" in te vullen. 

Trouwlocaties

Binnen de gemeente Bronckhorst kun je, naast de trouwzaal en de raadzaal in het gemeentehuis, kiezen uit een aantal prachtige trouwlocaties met elk hun eigen charme. Als je kiest voor een andere locatie dan het gemeentehuis, zorg er dan voor dat je eerst de locatie reserveert. Daarna kun je contact met de gemeente opnemen voor het maken van een afspraak. Ook is het mogelijk om te trouwen op een zelfgekozen locatie. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de gemeente via 0575-750250. 

• Gemeentehuis in Hengelo 
• Kapel in Bronckhorst
• Kasteel Keppel in Laag-Keppel
• Kasteel Vorden
• Museum Smedekinck in Zelhem

Trouwambtenaren

Vanuit de gemeente voeren BABS-en de regie over jouw huwelijksvoltrekking. Het woord BABS-en staat voor Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke stand. Zij verzorgen de trouwceremonie op een persoonlijke en creatieve manier, afgestemd op jouw wensen. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan een onvergetelijke dag. Bij de gemeente Bronckhorst kun je zelf een trouwambtenaar kiezen. Wat ook kan, is dat je zelf zo'n (buitengewone) ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente kent en graag wil dat hij of zij jouw plechtigheid in Bronckhorst voltrekt. De gemeente kan deze persoon dan, speciaal voor jouw bruiloft, voor één dag ls trouwambtenaar van Bronckhorst benoemen. 

Kosten huwelijk

De kosten van een huwelijk heb je voor een groot deel zelf in de hand. De gemeente brengt kosten in rekening voor de huwelijksvoltrekking. Trouwen jullie op een andere locatie dan het gemeentehuis? Dan moeten jullie naast de gemeentelijke kosten ook kosten gaan betalen aan de locatie. Op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur is het mogelijk om kosteloos te trouwen. 

Meer informatie over trouwen in Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst
Elderinkweg 2
7255 KA Hengelo (Gld)
Tel: 0575-750250
Website: www.bronckhorst.nl
E-mail: info@bronckhorst.nl

Leuke adresjes


Slot Doddendael

Slot Doddendael

alle dagen van de week trouwen op deze unieke trouwlocatie
Sacha Bucciarelli

Sacha Bucciarelli

trouwambtenaar met passie voor haar vak

Ook interessant


De Voorbereiding

De Voorbereiding

Hoe vind je de perfecte bruidslingerie?

Hoe vind je de perfecte bruidslingerie?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media