Trouwen in de gemeente Buren

Buren_trouwen

De gemeente Buren is een prachtige gemeente om te trouwen. De gemeente heeft verschillende mooie locaties. Natuurlijk is het mogelijk om zelf een locatie uit te kiezen. Je kunt dan denken aan een restaurant of bijvoorbeeld in je eigen huis. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt voor een huwelijk in de gemeente Buren. 

Melding voorgenomen huwelijk

Als je gaat trouwen, moet je dit melden bij de ambtenaar van de burgerljike stand waar je gaat trouwen. De melding moet in ieder geval 14 dagen voor de trouwdatum gedaan zijn. Je hoeft voor de melding van jouw huwelijk niet per se naar het gemeentehuis te komen; je kunt de melding ook digitaal doen. Wil je toch liever langskomen, dan kan dat natuurlijk ook. Bij de meldign moet je gelijk de kosten betalen. 

Naamgebruik

Als je getrouwd bent (geweest), dan kun je kiezen met welke naam (of namen) je aangeschreven wilt worden. Hiervoor vul je een zogenaamde verklaring naamgebruik in. Hierna wordt je door de gemeente Buren en andere overheidsinstanties aangeschreven met de door jou gekozen naam. Ook kun je dit online met je DigiD regelen. Je kunt kiezen voor:

• alleen je eigen naam
• alleen de naam van je partner
• de naam van je partner gevold door je eigen naam
• je eigen naam gevold door de naam van je partner

Trouwlocaties

Als je gaat trouwen in de gemeente Buren, dan kun je kiezen uit de volgende trouwlocaties:

• Trouwzaal van het gemeentehuis
• Marechausseemuseum (voormalig weeshuis)
• Partycentrum "De Prinsenhof"

Ook kun je elf een locatie uitkiezen (bijv. in een restaurant of bij iemand thuis). Neem dan eerst contact op met de gemeente Buren. De gemeente moet namelijk verschillende zaken regelen, zoals het toewijzen van een trouwambtenaar en een bode. 

Trouwambtenaren

De gemeente Buren heeft meerdere trouwambtenaren. Als bruidspaar kun je een voorkeur aangeven welke buitengewoon ambtenaar je in de 'echt' gaat verbinden. Wil je het huwelijk laten voltrekken door iemand anders? Dat kan. Voorwaarde is wel dat de betrokene in een andere Nederlandse gemeente benoemd is tot trouwambtenaar. Deze trouwambtenaar onvangt voor de voltrekking overigens geen vergoeding van de gemeente Buren. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandag tussen 09.00 en 09.30 uur kun je gratis trouwen. De trouwambtenaar houdt geen toespraak. Het gratis huwelijk is bedoeld voor bruidsparen van wie in ieder geval één persoon ingeschreven staat in de basisregistratie (BRP) van de gemeente Buren. 

Meer informatie over trouwen in Buren

Gemeentehuis Buren
Wetering 1
4021 VZ Maurik
Tel: 0344 579279
Website: www.buren.nl
E-mail: gemeente@buren.nl

Trouwbedrijven gemeente Buren


VanZijp Fotografie

VanZijp Fotografie

Zoelen
Molen van Maurik

Molen van Maurik

Maurik

Leuke adresjes


Bloemengevoel

Bloemengevoel

een prachtig bruidsboeket voor uw mooiste dag
Balloons

Balloons

het adres voor al uw ballondecoraties!Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media