Trouwen in de gemeente Duiven

Duiven_trouwen

De dag waarop jullie elkaar het ja-woord geven, is de moosite dag van jullie leven. In Duvien kun je de dag vieren op verschillende locaties in de gemeente en op elke dag van de week. En met de trouwambtenaar die jij wilt. Maak hiervoor een afspraak, telefoon: 0316-279111. 

Melding voorgenomen huwelijk

Voordat je trouwt, moet je daarvan melding maken. Hiervoor kun je een afspraak maken. Neem daarvoor contact op met de gemeente. Je kunt trouwen in de periode vanaf 14 dagen tot 1 jaar na de melding. 

Trouwdag afspreken

Je kunt op elke dag van de week trouwen, tussen 09.00 en 22.00 uur. 's Avonds en in het weekend betaal je wel meer. De definitieve datum en tijd van jouw huwelijk spreek je af met de ambtenaar van de burgerlijke stand. 

Getuigen kiezen

• Bij het huwelijk moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn, maximaal 4.
• Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.
• Heb je je getuigen gekozen? Kom dan met kopieën van hun identiteitsbewijzen naar het gemeentehuis. Als het kan, bij de melding van het voorgenomen huwelijk.
• De gemeente Duiven kan eventueel ook zelf voor 2 getuigen zorgen. 

Trouwlocaties in Duiven

Natuurlijk kun je trouwen in het gemeentehuis van Duiven. Maar je mag ook een andere locatie in de gemeente kiezen. De volgende locaties zijn officieel aangewezen:

• Zalencentrum Berentsen in Loo
• Zaal Gieling in Groessen
• Van der Valk Hotel Duiven
• Restaurant 't Raedthuys
• Huize Vossendel in Groessen
• Cultuurcentrum De Ogtent
• Grand Café Bij Welling Duiven

Daarnaast is het ook mogelijk dat voor je huwelijk een bijzondere locatei in de gemeente Duiven wordt aangewezen. Er zijn verschillende mogelijkheden, als je trouwlocatie maar veilig is voor jou en je gasten. Willen jullie buiten het gemeentehuis trouwen? Regel de trouwlocatie dan voordat je in ondertrouw gaat. Neem in dit geval ruim op tijd contact op met de gemeente. 

Trouwambtenaar kiezen

Wie gaat jouw huwelijk sluiten? Je kunt zelf een trouwambtenaar kiezen. Je kunt een keuze maken uit de trouwambtenaren van de gemeente Duiven. Maar je kunt ook zelf iemand vragen, bijvoorbeeld je vader of moeder, een goede vriend of collega. Deze persoon wordt dan voor één dag benoemd en/of beëdigd. Daar betaal je wel extra kosten voor. Neem in dit geval ruim op tijd contact 0op met de gemeente. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Maandag om 09.00 of 09.30 uur kun je kosteloos trouwen. Het gratis huwelijk wordt gesloten in een kleine vergaderkamer in het gemeentehuis. De eenvoudige ceremonie vindt plaats met beide partners, maximaal 4 getuigen, een klein gezelschap gasten en zonder toespraak. Voorwaarde voor een gratis huwelijk is dat een van beide partners staat ingeschreven in Duiven. Voor een gratis huwelijk worden wel administratiekosten in rekening gebracht. 

Meer informatie over trouwen in Duiven

Gemeente Duiven
Koning Willem-Alexanderplein 1
6921 ES Duiven
Tel: 0316-279111
Website: www.duiven.nl
E-mail: gemeente@duiven.nl

Leuke adresjes


Jeanette de Vos-Michel

Jeanette de Vos-Michel

als trouwambtenaar laat ik jullie stralen...
Erica's Visagie

Erica's Visagie

bruidskapsel en make-up vanaf 150 euro
De Peerdestal

De Peerdestal

trouwlocatie met 2 sfeervolle ruimtes

Ook interessant


Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

De perfecte bruiloft uitnodiging

De perfecte bruiloft uitnodiging
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media