Trouwen in de gemeente Ede

Ede_trouwen

Hebben jullie trouwplannen? Meld dit in de gemeente waar jullie de ceremonie houden. Trouwen jullie in Ede, meld het dan digitaal of persoonlijk aan de balie. Dit moet tenminste twee weken en maximaal één jaar van te voren. Regel direct de trouwlocatie, trouwambtenaar, datum, tijdstip en het naamgebruik. Let op! Zondere kopie legitimatiebewijs van de getuigen kun je geen huwelijksreservering doen. 

Melding voorgenomen huwelijk

Voordat je kunt trouwen, moet er eerst een melding van het voorgenomen huwelijk gedaan worden in de gemeente waar jullie willen trouwen. De melding doe je uiterlijk 14 dagen voor de trouwdatum. Deze melding blijft één jaar geldig. 

Trouwlocaties

Huis Kernhem is de trouwlocatie van de gemeente. Maar jullie kunnen ook trouwen op de onderstaande locaties. Houd er rekening mee dat jullie dan wel moeten betalen voor de huur van de locatie.

• Kasteel Hoekelum
• Restaurant Buitenzorg
• Partyrestaurant De Veenderhoeve
• Parkhotel Hugo de Vries

Trouwen jullie liever op een andere locatie? Dan vullen jullie een akkoordverklaring in. De eigenaar van de locatie geeft dan aan dat hij of zij ermee akkoord is eenmalig een gemeentelijke trouwlocatie te zijn. Het ingevulde formulier sturen jullie mee bij het melden van het voorgenomen huwelijk. 

Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit het huwelijk. In Ede is het mogelijk om te kiezen uit een aantal trouwambtenaren. Jullie kunnen ook zelf een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) laten benoemen voor jullie dag. Deze moet dan wel al (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand zijn in een andere gemeente. Vul hiervoor een formulier in en doe het verzoek minimaal zes weken voor jullie trouwdag. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandag en dinsdag om 08.45 uur is het mogelijk om gratis te trouwen. 

Meer informatie over trouwen in Ede

Gemeente Ede
Raadhuisplein 3
6711 DE Ede
Tel: 0318 680026
Website: www.ede.nl
E-mail: info@ede.nl

Trouwbedrijven gemeente Ede


Jorik Algra Fotografie

Jorik Algra Fotografie

Ede

Leuke adresjes


Fotobelevenis.nl

Fotobelevenis.nl

photobooth huren op je bruiloft - de complete gids

Ook interessant


Hoe vind je de perfecte bruidslingerie?

Hoe vind je de perfecte bruidslingerie?

Trouwen in stijl de stoerste maatpakken van het moment

Trouwen in stijl de stoerste maatpakken van het moment
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media