Trouwen in Harderwijk
Harderwijk_trouwen

Als je wilt trouwen, dan moet je dit eerst melden bij de gemeente waar je gaat trouwen. Dit doe je teminste twee weken en maximaal 1 jaar voor de trouwdatum. Deze melding kan zowelin persoon als schriftelijk worden gedaan.

Jouw huwelijk melden

Neem contact op met de gemeente voor het maken van een afspraak voor de huwelijksvoltrekking. Daarna kun je je voorgenomen huwelijk melden. De wettelijke verplichte termijn tussen deze melding en het huwelijk is minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar. Het melden van jouw voorgenomen huwelijk kan in persoon of schriftelijk. Als je ervoor kiest om dit in persoon te doen, moet je hiervoor een afspraak maken. 

Trouwlocaties

Een huwelijksvoltrekking kan op basis van beschikbaarheid van de trouwambtenaar plaatsvinden op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur. Buiten deze openingstijden is het voltrekken van een huwelijk ook mogelijk, informeer hiervoor bij de gemeente. Er geldt wel een extra toeslag. Je kunt in de gemeente Harderwijk op elke gewenste locatie trouwen. Naast de mogelijkheid om op elke locatie binnen de gemeente Harderwijk te trouwen, bieden wij hieronder een aantal bijzondere locaties:

• Nieuwe Stadhuis Havendam
• Oude Stadhuis Harderwijk

Bekende andere (aangewezen) trouwlocaties

Catharinakapel
• Stadsmuseum
• Kasteel De Essenburgh
• Hotel Harderwijk
• Veluvia

Zelfgekozen locatie

Het is ook mogelijk om op een locatie naar keuze binnen de gemeente Harderwijk te trouwen. Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheden. Via het formulier verzoek trouwlocatie naar keuze kun je de gemeente verzoeken een locatie aan te wijzen als eenmalige trouwlocatie. 

Trouwambtenaren

De huwelijksvoltrekking is aan wettelijke regels verbonden. Daarnaast is er veel mogelijk om de plechtigheid een persoonlijk karakter te geven. De trouwambtenaren houden graag rekening met jullie wensen. Het is ook mogelijk om een 'eigen' trouwambtenaar mee te nemen, bijvoorbeeld een bevriende kennis die in een andere gemeente al huwelijken voltrekt. Ook is het mogeijk om iemand aan te wijzen als trouwambtenaar die nog niet eerder een huwelijk heeft voltrokken. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij de gemeente. 

Trouwzaal Harderwijk

Kosten huwelijk

De gemeente Harderwijk kent drie soorten huwelijken: het gratis huwelijk, het 100-euro huwelijk of een volledig huwelijk. Het gratis huwelijk is mogelijk om maandagochtend om 08.00 en 08.15 uur in de spreekkamer in het nieuwe Stadhuis. Hierbij zijn alleen de getuigen aanwezig. De ceremonie duurt ongeveer 5 minuten. Bij een 100-euro huwelijk is de ceremonie sober. Zo is er geen persoonlijk voorgesprek. Ook muziek tijdens of na de ceremonie, een eigen trouwambtenaar of andere sprekers zijn niet mogelijk. De ceremonie duurt ongeveer 10 minuten. Gasten zijn van harte welkom. Na afloop van de ceremonie en kort (max. 10 minuten) gelegenheid om te feliciteren en foto's te maken. De kosten zijn dus € 100,-. Het 100-euro huwelijk is alleen mogelijk op dinsdag en donderdagochtend om 11.00 uur in de trouwzaal van het nieuwe Stadhuis. Ook is een volledig huwelijk natuurlijk mogelijk. De kosten zijn afhankelijk van de keuze voor de trouwlocatie. 

Meer informatie over trouwen in Harderwijk

Stadhuis Harderwijk
Havendam 56
3841 AA Harderwijk
Tel: 0341-411911 of 14 0341
Website: www.harderwijk.nl
E-mail: info@harderwijk.nl

Trouwbedrijven gemeente Harderwijk


Studio Framed

Studio Framed

Hierden
Catharinakapel

Catharinakapel

Harderwijk

Leuke adresjes


Volvo Trouwauto

Volvo Trouwauto

uniek trouwvervoer met of zonder chauffeur

Ook interessant


De dresscode bij een bruiloft

De dresscode bij een bruiloft

De perfecte bruiloft uitnodiging

De perfecte bruiloft uitnodiging
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media