Trouwen in Hattem
Hattem_trouwen

Als je gaat trouwen, moet je een verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar je wilt trouwen. Een uitzondering geldt voor het paar dat buiten Nederland woont en waarvan één van beiden de Nederlandse nationaliteit bezit. Zij moeten een verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van Den Haag. 

Trouwdatum vastleggen

Als je gaat trouwen, kies je zelf de datum, het tijdstip en de trouwlocatie van de plechtigheid. Ongeveer 1 à 2 weken voor de trouwdag heb je een gesprek met de trouwambtenaar die het huwelijk voltrekt. Leg de trouwdatum snel vast, zodat je zeker weet dat je op de gewenste dag kunt trouwen. Dit kan telefonisch via 038-4431616 of persoonlijk in het stadhuis. 

Trouwlocaties

De gemeente Hattem heeft verschillende trouwlocaties:

• Stadhuis - Burgerzaal
• Stadhuis - Raadzaal
• Herberg Molecaten
• De Franse School
• Landgoed de Hezenberg

Trouwen op een vrije locatie

Heb je een andere trouwlocatie in gedachten? Houd dan rekening met de voorwaarden. Het beoogde gebouw moet bijvorbeeld wel aan bepaalde veiligheidseisen voldoen en de plechtigheid moet voor iedereen toegankelijk zijn. Voor emer informatie over vrije trouwlocaties kun je contact opnemen met de balie Burgerzaken via telefoonnummer 038-4431616. 

Trouwambtenaren

Trouwambtenaren mogen namens de gemeente een huwelijk voltrekken. Zij bespreken graag met jou hoe je wilt dat de plechtigheid eruit gaat zien. Trouwambtenaren bereiden zich altijd goed voor op hun taak. Zij gaan één of twee weken voor de trouwdatum op bezoek bij het bruidspaar om kennis te maken. Op die manier krijgt de plechtigheid, naast het officiële gedeelte, ook een persoonlijk tintje. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandagochtend tussen 09.00 en 09.15 uur is het mogelijk om gratis te trouwen. Gratis trouwen is in Hattem alleen mogelijk als een van beide partners in Hattem woont. 

Meer informatie over trouwen in Hattem

Bezoekadres
Markt 1
8051 EZ Hattem
Tel: 038-4431616
Website: www.hattem.nl
E-mail: gemeente@hattem.nl

Leuke adresjes


Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

romantische trouwlocatie in Gelderland

Ook interessant


Polsboeketten

Polsboeketten

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media