Trouwen in Heerde

Heerde_trouwen

Willen jullie trouwen in de gemeente Heerde? Dan kun je met de gemeente de trouwdatum en trouwlocatie vastleggen. Maar voordat je kunt trouwen, moet er eerst een melding van het voorgenomen huwelijk worden gedaan in de gemeente waar je gaat trouwen. De ambtenaar controleert dan of je mag trouwen. De melding van het voorgenomen huwelijk moet je minimaal 14 dagen voor het huwelijk indienen en is één jaar geldig. 

Hoe gaat het in z'n werk?

Als je gaat trouwen, kies je zelf de datum, het tijdstip en de locatie van de ceremonie. Voorwaarde is wel, dat je een melding van het voorgenomen huwelijk hebt gedaan. Samen met de ambtenaar van de gemeente en de buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand bespreek je van tevoren hoe de ceremonie eruit komt te zien. Leg de trouwdatum snel vast, zodat je zeker weet dat je op de gewenste dag kunt trouwen. Dit kan tot zelfs een jaar van tevoren. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kunnen er minimaal twee en maximaal vier zijn. 

Trouwlocaties

In de gemeente Heerde kun je op verschillende locaties elkaar het ja-woord geven. Trouwen op een andere locatie kan, maar dan moe die locatie wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

• Trouwzaal Raadhuis Heerde
• Kasteel Vosbergen
• Vrieze's Erfgoed
• Villa Bakhuis

Trouwen op een door jou gekozen locatie

Als je in de gemeente Heerde niet wil trouwen in het Raadhuis, op Kasteel Vosbergen, Vrieze's Erfgoed of Villa Bakhuis, dan is dat mogelijk. Een niet-officiële trouwlocatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Trouwambtenaren

Een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) of trouwambtenaar, is de persoon die namens de gemeente huwelijken voltrekt. De gemeente Heerde heeft meerdere trouwambtenaren, van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden en interesses. Zij nemen contact met je op om de plechtigheid zo goed mogelijk voor te bereiden. Je kunt ook de plechtigheid laten voltrekken door een eenmalig aan te wijzen BABS. Hiervoor moet je vier maanden van tevoren het aanvraagformulier indienen. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de locatie, de dag en het tijdstip dat je kiest. In de gemeente Heerde is het ook mogelijk om gratis te trouwen. Een gratis huwelijk is mogelijk op maandagochtend in een spreekkamer van het gemeentekantoor, om 08.30 uur of om 09.00 uur. Je kunt ook op dinsdag tegen een gereduceerd tarief trouwen in de toruwzaal van het raadhuis. Beide opties gelden alleen voor inwoners van de gemeente Heerde.

Trouwbedrijven binnen de gemeente Heerde

Naast de bovengenoemde trouwlocaties, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan:

Vintage Cars Wapenveld - een tweetal klassieke volkswagens voor bruiloften
Wagenvoort Vuurwerk - Vuurwerkshows in alle soorten en maten

Meer informatie over trouwen in Heerde

Gemeentekantoor:
Epeweg 5
8181 ET Heerde
Tel: 0578-699494

Raadhuis:
Dorpsstraat 1
8181 HL Heerde 

Website: www.heerde.nl
E-mail: gemeente@heerde.nl

Trouwbedrijven gemeente Heerde


Wagenvoort Vuurwerk BV

Wagenvoort Vuurwerk BV

Wapenveld
Vintage Cars Wapenveld

Vintage Cars Wapenveld

Wapenveld

Leuke adresjes


Kaartje2go

Kaartje2go

trouwkaarten voor de allermooiste dag van jullie leven!

Ook interessant


Hoe vind je de perfecte bruidslingerie?

Hoe vind je de perfecte bruidslingerie?

Versiering voor op tafel op jouw trouwdag

Versiering voor op tafel op jouw trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media