Trouwen in Heumen
Heumen_trouwen

Hebben jullie trouwplannen? Dan moeten er nog wel een aantal zaken geregeld worden. Als je een trouwdatum in gedachten hebt, dan kun je het beste vooraf telefonisch contact opnemen met de gemeente Heumen. Informeer of de locatie, de dag en het tijdstip van jouw keuze beschikbaar is. De gemeente kan je alle mogelijkheden vertellen. Zodra de datum en het tijdstip vastgelegd zijn, ontvang je alle informatie over de melding van het huwelijk, het uitzoeken van een trouwboekje, het gesprek met de trouwambtenaar en hoe te betalen. 

Melding voorgenomen huwelijk

Voordat je gaat trouwen, moet je dat bij de gemeente melden. Met deze melding geef je officieel aan de gemeente door dat je gaat trouwen. Je doet dat in de gemeente waar je gaat trouwen. Meld het huwelijk ruim (uiterlijk 2 weken) voor de datum dat je wilt trouwen. De melding is één jaar geldig. 

Trouwlocaties

Naast het gemeentehuis in Malden zijn er nog een aantal goedgekeurde vaste trouwlocaties waar je kunt trouwen. Iedere locatie beidt vele en verrassende mogelijkheden. Neem gerust contact op met de eigenaar of beheerder van de locatie voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

• Landgoed Bergzicht-De Raaf
• Villa Klein Heumen
• NH Kerkje Overhasselt
• De Muse
• Het Marishuis
• Het Buitencentrum
• Restaurant Vesta
• Café-Kanaalzicht Heumen
• Café en Zalencentrum De Zon

Eigen trouwlocatie kiezen

Naast de vaste locaties is het ook mogelijk zelf een lcoatie te kiezen waar je wilt trouwen. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de locatie binnen de gemeentegrens van Heumen vallen, toegankelijk zijn voor in- of mindervaliden en er moet voldoende parkeergelegenheid zijn. Voor het trouwen op een zelfgekozen locatie, moet je een aanvraag indienen bij de gemeente

Trouwambtenaren

De huwelijken worden voltrokken door een speciaal daarvoor aangestelde ambtenaar, de zogenaamde buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). De gemeente Heumen heeft meerdere trouwambtenaren. Enkele weken vóór het huwelijk neemt de trouwambtenaar contact met je op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Je bespreekt samen met hem of haar hoe de voltrekking eruit gaat zien. In goed overleg is er heel veel mogelijk. Er zijn ook mogelijkheden om een trouwambtenaar voor één dag aan te wijzen. Bijvoorbeeld iemand uit jouw familie of kennissenkring. De trouwambtenaar van eigen keuze kan worden bijgestaan door een ervaren trouwambtenaar van de gemeente. De medewerkers van de afdeling Publiekszaken informeren je graag over de mogelijkheden en tarieven. Bel 14 024 of mail naar burgerzaken@heumen.nl.

Kosten huwelijk

Je betaald de kosten voor de trouwceremonie. De melding is gratis. De kosten voor de ceremonie zijn afhankelijk van de locatie en de gekozen dag en tijd. De gemeente Heumen biedt nog een mogelijkheid voor de invulling van jouw huwelijk, de zogenaamde bescheiden ceremonie. Het is een variant tussen een gratis huwelijk en een betaald huwelijk. Een bescheiden ceremonie kan alleen op het gemeentehuis worden voltrokken van maandag t/m vrijdag tussen  09.00 en 17.00 uur. Er is geen persoonlijke speech, bloemetje of cadeautje. De toruwambtenaar houdt een kort woordje en gaat over tot het ja-woord en ondertekenen van de akte. De hele voltrekking duurt maximaal 15 minuten. Er is geen maximum verbonden aan het aantal gasten. Je betaalt hiervoor een voordelig tarief.

Gratis trouwen

In de gemeente Heumen is het mogelijk om gratis te trouwen. Hiervoor zijn twee mogelijkheden.

• Op dinsdagmorgen om 08.30 of 08.45 uur in de spreekkamer van de afdeling Publiekszaken. De plechtigheid bestaat alleen uit de wettelijke voorgeschreven formaliteiten zoals het geven van het ja-woord, het ondertekenen van de akte door de partners en de getuigen en het uitreiken van het trouwboekje (voor het trouwboekje worden wel kosten in rekening gebracht). De hele voltrekking duurt ongeveer 10 minuten. In de spreekkamer is slechts plaats voor enkele gasten.

• Op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur op het gemeentehuis in Heumen. De invulling van de ceremonie is hetzelfde als een betaald huwelijk. Om hiervoor in aamerking te komen moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: een van jullie beiden (of allebei) wootn in de gemeente Heumen en jullie gezamenlijke inkomen is niet hoger dan 110% van het minimumloon. Je kunt hiervoor het aanvraagformulier kosteloos trouwen gebruiken op de website van de gemeente. Het aanvraagformulier kun je volledig ingevuld, ondertekend en voorzien van alle bewijsstukken inleveren bij de afdeling Publiekszaken. 

Meer informatie over trouwen in Heumen

Gemeente Heumen
Kerkplein 6
6581 AC Malden
Tel: 14 024 en vanuit het buitenland + 31 24 358 83 00 
Website: www.heumen.nl
E-mail: heumen@heumen.nl

Trouwbedrijven gemeente Heumen


Party @ Home

Party @ Home

Overasselt

Leuke adresjes


Slot Doddendael

Slot Doddendael

alle dagen van de week trouwen op deze unieke trouwlocatie

Ook interessant


Dit waren vorig jaar de trouwjurken trends

Dit waren vorig jaar de trouwjurken trends

Trouwen met een blauwe touch

Trouwen met een blauwe touch
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media