Trouwen in Neder-Betuwe
Neder-Betuwe_trouwen

Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd met dit fantastische voornemen! Maar voordat je daadwerkelijk in het huwelijksbootje kunt stappen, moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen trouwen in de gemeent Neder-Betuwe.

Melding voorgenomen huwelijk

Regel de meldign van jouw voorgenomen huwelijk online. Om jouw melding te kunnen voltooien heb je nodig (wij adviseren je deze stukken beschikbaar te hebben, voordat je aan de melding begint):

• DigiD voor beide partners (nog geen DigiD> Dan kun je een DigiD aanvragen).
• Scan van legitimatiebewijzen van beide partners.
• Scan van legitimatiebewijzen van de getuigen (totaal per bruidspaar, minimaal 2, maximaal 4).

Huwelijkssluiting

Je kunt zelf de trouwdatum, het tijdstip en de gemeente kiezen. Wil je een formele of juist een vlotte toespraak? Wil je live muziek op de achtergrond? Neemt de bruidsfotograaf een leuke groepsfoto? Of zijn er bruidskinderen die een speciale rol hebben? Als je trouwt in de gemeente Neder-Betuwe staan jouw wensen centraal. De huwelijkssluiting stemt de gemeente zoveel mogelijk op jouw wensen af, het is jouw dag! Samen emt de trouwambtenaar bespreek je hoe de inhoud van de ceremonie eruit gaat zien. De voltrekking duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt niet langer dan 1 jaar voor jouw trouwdatum je huwelijk vastleggen. 

Getuigen

Het is verplicht om getuigen te hebben bij een huwelijk. Dat kunnen 2, 3 of 4 getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn. Getuigen moeten een kopie van hun geldige legitimatiebewijs overleggen (liever geen rijbewijs, oomdat daarin niet alle voornamen voluit worden vermeld). De ABS of BABS die het huwelijk voltrekt kan dit gebruiken op hen in de trouwzaal te identificeren. 

Trouwlocaties

Vroeger trouwden mensen altijd in het gemeentehuis. Dat kan uiteraard nog steeds. Je kunt kiezen uit de raadszaal of de oude (kleinere) trouwzaal. Je kunt in de klein gezellige zaal terecht met maximaal 35 personen. Deze ruimte kun je alleen bespreken voor de donderdag en de vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur en voor de zaterdag tussen 08.30 en 16.00 uur. Trouwen op zaterdagen ini het gemeentehuis is alleen mogelijk met voorafgaande toestemming van het college van burgemeester en wethouders.

Willen jullie niet in het gemeentehuis trouwen? Dan heb je de keuze uit een aantal locaties, maar ook in een locatie naar keuze is mogelijk (eenmalige trouwlocatie). Houd ter dan rekening mee dat je extra kosten moet betlaen voor de huur van deze locaties.

• Kasteel Wijenburg
• Molen de Zwaluw
• Het Veerhuis
• Herberg De Engel
• Hotel Restaurant Van Balveren
• Ons Dorpshuis

Heb je een vaste locatie gekozen? Ben je zeker van de trouwdatum en het tijdstip? Dan maak je eerst een afspraak met de beheerder van de trouwlocatie. Als dat gelukt is, kun je je melding voorgenomen huwelijk doorgeven. Bij de melding voorgenomen huwelijk, leg je de trouwdatum, tijd en de locatie vast.

Eenmalige trouwlocatie

De eenmalige trouwlocatei moet voldoen aan de eisen van openbare orde en goede zeden. Zo is het toruwen in een woonhuis, kerk of in gebruik zijnde bedrijfsgebouwen niet toegestaan. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het team Gemeentewinkel (14 0488 of burgerzaken@nederbetuwe.nl.

Trouwambtenaren

Als je bij de gemeente een afspraak hebt gemaakt voor jouw huwelijk, dan zoekt de medewerker van team Gemeentewinkel een trouwambtenaar voor jouw ceremonie. Iemand die graag een bijdrage wil leveren om jouw trouwdag tot een geslaagde dag te maken. Je kunt wel jouw voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven. Het is echter niet zeker dat deze trouwambtenaar jullie huwelijk gaat voltrekken. Indien je niet de ambtenaar van jouw keuze kunt selecteren, dan houdt dat in dat deze niet beschikbaar is. In dat geval wordt geadviseerd een andere trouwambtenaar te kiezen. Er zijn in de gemeente Neder-Betuwe meerdere trouwambtenaren in dienst. Ongeveer een maand voor de huwelijksvoltrekking neemt de trouwambtenaar contact met je op. Je kunt nader kennismaken en je wensen met hem of haar bespreken. 

Trouwambtenaar voor één dag

Wil je dat iemand anders jullie huwelijk leidt? Neem dan minimaal 4 maanden voor jouw huwelijk contact op met de gemeente. Je hoort dan wat je nog voor deze speciale trouwambtenaar moet regelen. Er zijn wel extra kosten verbonden aan een trouwambtenaar voor één dag. De trouwdatum moet bij de gemeente bekend zijn en de melding dient geregeld te zijn. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de locatie, de dag en het tijdstip dat je kiest. Je vind een overzicht van de kosten voor het trouwen in Neder-Betuwe op de website van de gemeente.

Kosteloze huwelijksvoltrekking

Wil je geen ceremonie? Dan kun je kiezen voor een kosteloze huwelijksvoltrekking. Een gratis huwelijk is mogelijk op maandag- en woensdagmorgen om 09.00 uur. Dit betekent dat de gemeente geen kosten berekent. Je betaalt wel de osten van de benodigde uittreksels en eventuel een trouwboekje. Omdat de ceremonie om 09.00 uur begint, wordt je verzocht ruim op tijd aanwezig te zijn. Komen jullie niet op tijd? Dan moeten jullie wel de huwelijkskosten betalen. 

Een medewerkster van team Gemeentewinkel (Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) voltrekt dit huwelijk. Zij houdt dan geen toespraak. De voltrekking duurt vijf tot tien minuten. Het huwelijk wordt voltrokken in een speciaal daarvoor aangewezen ruimte. Er kunnen (inclusief de trouwambtenaar) maximaal 13 personen in de trouwruimte. Meer personen laat de gemeente in deze ruimte niet toe.

Voor een gratis huwelijksvoltrekking is de voorwaarde dat één van beide partners staat ingeschreven en woont in de gemeente Neder-Betuwe. 

Meer informatie over trouwen in Neder-Betuwe

Gemeente Neder-Betuwe
Burg. Lodderstraat 20
4043 KM Opheusden
Tel: 14 0488
Website: www.nederbetuwe.nl
E-mail: info@nederbetuwe.nl

Leuke adresjes


Bloemengevoel

Bloemengevoel

een prachtig bruidsboeket voor uw mooiste dag
Five Star Limo

Five Star Limo

unieke trouwauto voor een verrassende prijs!
Cinematic Wedding | Film & Foto

Cinematic Wedding | Film & Foto

wij kunnen een prachtige trouwfilm maken

Ook interessant


Melding van het huwelijk

Melding van het huwelijk

Polsboeketten

Polsboeketten
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media