Trouwen in Nijkerk
Nijkerk_trouwen

Als je gaat trouwen, dan wil je natuurlijk alles weten over deze belangrijke stap in je leven. Je moet van alles regelen en veel keuzes maken. De keuze voor de trouwlocatie is misschien wel de belangrijkste. De gemeente Nijkerk heeft meerdere fantastische trouwlocaties en het is zelfs mogelijk om buiten te trouwen! We begrijpen hoe belangrijk je trouwdag is. Op deze pagina hebben wij informatie verzameld, zo kun je je goed voorbereiden op wat er allemaal geregeld moet worden. 

Trouwlocaties

In de gemeente Nijkerk kun je trouwen waar je maar wilt, zowel binnen als buiten. 

Trouwzaal

Het stadhuis van Nijkerk ligt aan de haven. Dit historische pand, dat tegenwoordig deel uitmaakt van het nieuwe stadhuis, heeft een prachtige sfeervolle trouwzaal uit de 18e eeuw. De rode loper wordt voor je uitgelegd zodat alle aandacht op je entree gelegd wordt. Er is plek voor maximaal 58 personen, inclusief de getuigen. 

Trouwen op locatie

Wil je de hele dag op één locatie blijven? De gemeente Nijkerk heeft drie officiële trouwlocaties waarbij dat mogelijk is. Je kunt er voor kiezen om landelijk te trouwen in Hoeve Sparrendam, voor Moeke (bij Hotel & Gasterij De Roode Schuur), waar jij en je gasten zelfs kunnen overnachten, of voor een romantische dag op Landgoed de Salentein.

Zelf een locatie kiezen

Het is ook mogelijk om zelf een incidentele locatie te kiezen. Je kunt elke locatie kiezen voor een huwelijk, zelfs in de buitenlucht! Wil je trouwen op een locatie waar nog nooit een huwelijksvoltrekking heeft plaats gevonden? Dan zal de gemeente vooraf de locatie bezoeken om te kijken of daar een huwelijk voltrokken kan worden. Wil je buiten trouwen, dan wordt er in verband met de veiligheid als eis gesteld dat er kan worden uitgeweken naar een gebouw als het weer daartoe aanleding geeft. Trouwen op locatie (ook eigen locatie, zoals thuis) brengt extra kosten met zich mee,. Deze kosten komen boven op de kosten die de locatie in rekening brengt. 

Trouwambtenaren

De gemeente Nijkerk heeft meerdere trouwambtenaren, de zogenaamde 'buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand' (BABS-en) aangewezen, die in Nijkerk huwelijken mogen voltrekken. Je kunt via het aanvraagformulier op www.nijkerk.eu aangeven naar welke van deze personen je voorkeur uitgaat. De gemeente Nijkerk doet dan haar best om aan deze voorkeur te voldoen. Garantie is er echter niet. De trouwambtenaar neemt een aantal weken voor het huwelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek (dit geldt niet voor kosteloze en eenvoudige huwelijken). Zo krijgt de ceremonie een zo persoonlijk mogelijk karakter.

Kosten huwelijk

Het ene bruidspaar wil trouwen met alles er op en er aan. Het andere bruidspaar wil graag een eenvoudige ceremonie of juist helemaal geen ceremonie. Alles kan in de gemeente Nijkerk, want er zijn drie mogelijkheden om je huwelijk te laten voltrekken: uitgebreid, eenvoudig en kosteloos. Kijk voor de tarieven op de prijslijst

Uitgebreide ceremonie

Als je voor een uitgebreide ceremonie kiest, dan kies je voor je eigen locatie, kun je een voorkeur opgeven van een trouwambtenaar en meer eigen invulling geven aan de voltrekking. Met de trouwambtenaar bespreek je je wensen ten aanzien van de toespraak. Er is gelegenheid voor muziek en andere creatieve invullingen. 

Eenvoudige ceremonie

Je kunt op donderdag in de oneven weken kiezen voor een eenvoudige ceremonie. Deze vindt plaats in de ondertrouwkamer, wisselend in de ochtend en de middag. In de agenda op de website van de gemeente zie je of er in de week die je uitgekozen hebt, in de ochtend of in de middag wordt getrouwd. Er kan geen voorkeur opgegeven worden voor een trouwambtenaar en er is ook geen voorgesprek met de trouwambtenaar. De trouwambtenaar houdt slechts een korte toespraak en er is geen ruimte voor toespraken van andere aanwezigen. Er zijn 10 zitplaatsen, inclusief zitplaatsen voor het bruidspaar en de trouwambtenaar. In totaal mogen er 20 mensen meekomen naar de huwelijksvoltrekking, inclusief getuigen. 

Gratis trouwen

Elke maandag om 09.00 en 09.15 uur kun je gratis trouwen. Dit is echter alleen mogelijk wanneer in ieder geval één van beide partners in de gemeente Nijkerk woont. De voltrekking vindt plaats in de gelagkamer in het stadhuis. Deze biedt naast het bruidspaar en de ambtenaar die het huwelijk voltrekt alleen plaats aan de getuigen. Je kunt dan ook maar maximaal 4 personen meenemen. De ceremoie duurt maximaal 5 minuten. Er is geen ruimte voor muziek of toespraken van andere aanwezigen. 

Meer informatie over trouwen in Nijkerk

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27
3861 AK Nijkerk
Tel: 14 033
Website: www.nijkerk.eu
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Leuke adresjes


Made for Moments

Made for Moments

ontdek onze mooie collecties van hippe tot klassieke trouwkaarten
Banketbakkerij Paul Janssen

Banketbakkerij Paul Janssen

de bruidstaart van jouw dromen

Ook interessant


Dit waren vorig jaar de trouwjurken trends

Dit waren vorig jaar de trouwjurken trends

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media