Trouwen in Oude IJsselstreek

Oude-IJsselstreek_trouwen

In de gemeente Oude IJsselstreek kun je de mooiste dag van je leven vieren op elke plek die je wilt en op elke dag van de week. En met de trouwambtenaar die je wilt. De gemeente regelt het graag samen met jullie.

Getuigen

Het is verplicht om getuigen te hebben bij een huwelijk. Dat kunnen twee, drie of vier meerderjarige getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag dus getuige zijn. 

Trouwlocaties

De gemeente Oude IJsselstreek heeft een aantal vaste trouwlocaties: Het Hofshuus in Varsseveld, de Oude Ettense Kerk in Etten, Multifunctioneel centrum De Gent in Gendringen, DRU Cultuurfabriek in Ulft en in het gemeentehuis voor kleine gezelschappen. 

Trouwen op een andere locatie

Je mag in principe overal trouwen in de gemeente Oude IJsselstreek. Wel gelden dan de volgende voorwaarden:

• De locatie moet openbaar toegankelijk zijn.
• De locatie moet goed bereikbaar zijn.
• De locatie moet veilig zijn en de openbare orde mag niet worden verstoord.
• Je moet toestemming hebben van de eigenaar/beheerder van het terrein.
• Er moeten toiletten in de buurt zijn.
• Je mag niet trouwen in de lucht of op het water.

Het verzoek voor een alternatieve locatie moet minimaal twee maanden voor de trouwdatum ingediend worden. Als een eigen trouwlocatie jouw voorkeur heeft, moet dit wel eerst worden aangevraagd bij de gemeente. 

Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit het huwelijk. Alleen als je kiest voor een uitgebreide ceremonie, kun je een voorkeur aangeven voor de trouwambtenaar en neemt de BABS ruim van tevoren contact met je op. Je krijgt dan van tevoren een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. 

Kosten huwelijk

Aan een volledig huwelijk zijn kosten verbonden. Maar je kunt ook kiezen voor een gratis huwelijk of een budget huwelijk. Je kunt op maandagochtend om 09.00 uur en 09.30 uur kosteloos trouwen. Dit is het baliehuwelijk. Het baliehuwelijjk duurt ongeveer 5 minuten en er zijn maximaal 2 getuigen aanwezig. Dit huwelijk wordt aan een balie gesloten. Het budgethuwelijk kost € 100,- en vindt plaats op maandag om 10.00 uur en 10.30 uur. Bij het budgethuwelijk mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn en de ceremonie duurt ongeveer 15/20 minuten. Er mogen wel ringen gewisseld worden en er is een standaard toespraak. De trouwambtenaar mag de toga aan, maar er zijn geen verse bloemen en er is geen gastheer/gastvrouw aanwezig. Er kan ook geen voorkeur voor een trouwambtenaar uitgesproken worden. 

Meer informatie over trouwen in Oude IJsselstreek

Gemeente Oude IJsselstreek
Staringstraat 25
7081 BN Gendringen
Tel: 0315 292292
Website: www.oude-ijsselstreek.nl
E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl

Trouwbedrijven gemeente Oude IJsselstreek


Trouwambtenaar / BABS Monique

Trouwambtenaar / BABS Monique

Megchelen

Leuke adresjes


Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten

een trouwkaart maken die écht bij jullie past

Ook interessant


De Voorbereiding

De Voorbereiding

De perfecte bruiloft uitnodiging

De perfecte bruiloft uitnodiging
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media