Trouwen in Rozendaal

Rozendaal_trouwen
Bij de gemeente Rozendaal is het mogelijk om 365 dagen per jaar te trouwen, dus ook op zon- en feestdagen. Gemiddeld duurt en huwelijksvoltrekking 30 minuten. Dit is inclusief binnenkomst, officiële huwelijksvoltrekking en toespraak. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Kasteel Rosendael
• De Kerk van Rozendaal

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een daarvoor aangestelde trouwambtenaar oftewel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Je krijgt 4 tot 6 weken voor jullie trouwdag bericht welke trouwambtenaar jullie zal gaan trouwen. Je kunt zelf contact met hem/haar opnemen voor het maken van een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je je persoonlijke wenen rondom de huwelijksvoltrekking aangeven. 

In Rozendaal is het mogelijk dat je je huwelijk laat sluiten door een eigen trouwambtenaar. Er gelden hiervoor twee voorwaarden:
• Je trouwambtenaar is al benoemd in een andere gemeente
• Je trouwambtenaar is beëdigd bij de rechtbank

Bescheiden huwelijk

Op woensdagmiddag om 14.00 en 15.00 uur kun je trouwen in het gemeentehuis van Rozendaal op een 'bescheiden' manier. De huwelijksvoltrekking duurt ongeveer 15 minuten en je hebt de beschikking over de trouwzaal van het gemeentehuis. Je kunt 15 gasten meebrengen (inclusief getuigen). Je hebt bij deze huwelijksvoltrekking geen voorgesprek met de trouwambtenaar, wel zal er voor worden gezorgd dat jullie huwelijk op een feestelijke manier wordt gesloten.

Kosteloos huwelijk

Op maandagochtend om 08.30 uur is trouwen in de gemeente Rozendaal kosteloos. Dit kosteloze huwelijk heeft een sober karakter. De hele huwelijksvoltrekking duurt ongeveer 10 minuten en wordt niet in de trouwzaal gesloten, maar in een kleine kamer van het gemeentehuis. Ook kun je geen gasten meenemen naar het huwelijk, alleen jullie getuigen zijn van harte welkom. Voor het trouwboekje ontvag je een aparte nota.

Meer informatie over trouwen in Rozendaal

Gemeentehuis Rozendaal
Kerklaan 1
6891 CL Rozendaal
Tel: 026 3843666
Website: www.rozendaal.nl
E-mail: gemeente@rozendaal.nl

Trouwbedrijven gemeente Rozendaal


Kasteel en park Rosendael

Kasteel en park Rosendael

Rozendaal

Leuke adresjes


't Sfeerhuys

't Sfeerhuys

een ideale plek om de trouwdag van begin tot eind te beleven
Gupje

Gupje

voor een persoonlijke trouwkaart!

Ook interessant


Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waar moet je op letten bij het plannen van je bruiloft?

Waarom lenen mensen geld?

Waarom lenen mensen geld?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media