Trouwen in Scherpenzeel

Scherpenzeel_trouwen
Je hoeft niet in de gemeente Scherpenzeel te wonen om daar te kunnen trouwen. Elke burger kan de trouwbelofte afleggen waar hij of zij dat wil. 

Trouwlocaties

In de gemeente Scherpenzeel is het mogelijk om te trouwen in Huize Scherpenzeel. Deze locatie ligt midden in een schitterend park en leent zich uitstekend voor een mooie, herinneringsvolle dag. Het park is openbaar toegankelijk. Je kunt door een wandeling een indruk krijgen van de locatie en de ligging. De trouwzaal in Huize Scherpenzeel heeft 35 zitplaatsen en verschillende staanplaatsen. Er kunnen maximaal 50 personen naar binnen.

Bijzondere locaties

Het is ook mogelijk om de plechtigheid te laten plaatsvinden op een andere locatie in Scherpenzeel. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden. Heb je een locatie gevonden, vraag daarvoor dan uiterlijk 3 maanden van tevoren toestemming bij de gemeente. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel.

Trouwambtenaren

De gemeente Scherpenzeel heeft voor het sluiten van het huwelijk externe ambtenaren, zogenoemde bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand (BABS-en). Ongeveer twee weken voor jullie huwelijk neemt de trouwambtenaar telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kun je je wensen aangeven en eventuele bijzonderheden bespreken.

Eigen ambtenaar meebrengen

Het is ook mogelijk een ambtenaar van de Burgerlijke Stand uit een andere gemeente, die nog regelmatig huwelijken voltrekt, mee te nemen. Deze wordt dan 1 dag in Scherpenzeel benoemd. Als je dit wil, vraag je dit uiterlijk 3 maanden van tevoren aan. 

Kosten van het huwelijk

Uiteraard zijn er ook kosten verbonden aan de huwelijksvoltrekking. De trouwlocaties moeten betaald worden, de trouwambtenaar e.d. Maar ook de medewerkers in het gemeentehuis die alles administratief verwerken en de documenten aanmaken, moeten betaald worden. Kijk hier voor het overzicht van de kosten voor het huwelijk in de Gemeente Scherpenzeel.

Kosteloos trouwen

Het is mogelijk om op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur kosteloos ( met uitzondering van trouwboekje) te trouwen. Dit kan alleen als tenministe één van jullie in de gemeente Scherpenzeel woont. De kosteloze huwelijken worden voltrokken in een vergaderruimte in de Buitenplaats. Er is plaats voor maximaal 10 genodigden (inclusief het bruidspaar).

Meer informatie over trouwen in Scherpenzeel

Gemeente Scherpenzeel
Stationsweg 389a
3925 ZJ Scherpenzeel
Tel: 033 2772324
Website: www.scherpenzeel.nl
E-mail: info@scherpenzeel.nl

Trouwbedrijven gemeente Scherpenzeel


Huis Scherpenzeel

Huis Scherpenzeel

Scherpenzeel

Leuke adresjes


Axitraxi Fun - Games - Events

Axitraxi Fun - Games - Events

tentenverhuur voor bruiloften

Ook interessant


Handige tips

Handige tips

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk

Hoe maak ik mijn trouwdag onvergetelijk
Bezoek ook de website:

Trouwen in Flevoland

Volg ons op social media